Ebe yuh yani!

Gerekli temizlik koşullarını sağlamadığı için para cezası kesilen bölgenin en büyük hastanesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 10 ayda 3'üncü kez tahtakurularının istilasına uğradı. Tahtakuruları nedeniyle hastanenin 2 servisi boşaltıldı.

Haberler 27.07.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Tarm ve Orman Müdürlüü tarafndan yaplan denetimlerde gerekli hijyen koullar salamad gerekçesiyle 11 bin 368 lira idari para cezas kesilen Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, yine tahta kurular tarafndan istila edildi.

Ekim 2018 ve 2019un ubat aynda tahtakurularnn istilasna urayan Hastane, 5 ay sonra yine tahtakurusu istilasna urad. Tahtakurular, hasta yaknlar ve hastalar tarafndan görüntülendi. Bunun üzerine hastane yönetimi, tahtakurularnn görüldüü 2 servisi boaltt.

2 SERVSTEK HASTALAR TAHLYE EDLD

Gerekli dezenfekte ilemleri yaplmayan Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Kardiyoloji ve Genel Cerrahi servislerinde tahta kurular görüldü. Bunun üzerine hastalar, odalardan tahliye edilerek baka katlara yerletirildi. Tanmayan baz servislerde bulunan odalarn kap altna hastane yönetimi tarafndan yatak çaraflar serilerek önlem alnmas dikkati çekti.

Hastane yönetimi, konuya ilikin açklama yapmaktan kaçnrken hastanede dezenfekte ilemleri balatld.

10 AY DA 3 DEFA TAHTAKURULARI STLA ETT

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, gastro ve nefroloji hastalarnn bulunduu 6nc katta 2018in ekiminde yine tahtakurular görülmütü. Bunun üzerine hastanenin 6nc kat boaltld. 2019un ubat aynda bu defa tahtakurular, Nöroloji Klinii Youn Bakm Bölümünde ortaya çkt. Hastalar, hastane koridorlarna battaniye serip yatmak zorunda kalmt.

HJYENK OLMADII çN CEZA KESLMT

Diyarbakr l Tarm ve Orman Müdürlüü, 5 Temmuzda Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde, yapt denetimlerde gerekli hijyenik koullarnn yerine getirilmedii gerekçesiyle 11 bin 368 lira idari para cezas kesmiti.

Ana Sayfaya Git