Eczacılık Günü buruk kutlandı

13 Nisan 2019 tarihinde halı saha maçında kalp kriz geçirerek hayatını kaybeden Diyarbakır Eczacılar Odası eski Başkanı Ferhat Değer, meslektaşları tarafından 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasıyla anıldı. Buruk anmanın ardından Değer’in mezarı başında giden eczacılar merhum başkanları için dua etti ve mezarına karanfil bıraktı.

Haberler 15.05.2019 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eczac Odas Bakan Abdurrahman Bayn, 13 Nisan günü 11. Bölge Diyarbakr Eczac Odasna yllarca hizmet eden eski Bakan Ecz. Ferat Deeri kaybettiklerini hatrlatarak, Bu yl 14 Mays bir eksik olmamzn üzüntüsüyle karlamaktayz. Tüm meslektalarmzn 14 Mays Bilimsel Eczaclk Gününü sizlerin ve Rahmetli bakanmzn nezdinde bir kez daha kutluyoruz diye konutu.

ELMZ TAIN ALTINA KOYDUK

laçta kur deiimi srasnda pek çok ilaç piyasadan çekildiini ya da piyasaya kstl bir ekilde verildiini ifade eden Bakan Bayn, Bunun yan sra döviz kurunda yaanan dalgalanmalar da ilacn bulunabilirliini etkiliyor. Sizler de bu sürecin yakndan takipçisi olarak bizlerle bu dönemde sklkla iletiime geçiyorsunuz. Yaanan tüm bu süreç ilaçta da bamlln ülkemiz için kabul edilebilir olmadn, güçlü ve etkin bir ilaç sanayisine sahip olmamzn elzem olduunu kantlyor. Türk Eczaclar Birlii olarak ilaçta yerellemeyi destekliyor, konunun önemli bir payda olarak ibirliklerine hazr olduumuzu her frsatta dile getiriyoruz. Bu konuda da ilaç dahil sala ilikin ürünlerin üretiminde elimizi tan altna koyduk, bundan sonra da koymaya devam edeceiz diye konutu.

ECZACILAR FAKÜLTELER KONTROLSÜZ

Oda Bakan Bayn, Halk salnn ancak nitelikli salk meslek mensuplarnn elinde yükselebileceini ifade ederek, Bunun koullarndan birisi de üphesiz salk profesyonellerinin ald eitimdir. Ancak bizler, mesleimizin gelecei adna endieliyiz. Eczaclk fakültelerinin, plansz ve kontrolsüz bir biçimde açldna ahitlik ediyoruz ve mesleimizin gelecei adna kayg duyuyoruz. Son 7 ylda, eczaclk fakülteleri kontenjanlar yüzde 71,7 orannda artrld. Gerek Türk Eczaclar Birlii gerek Eczaclk Fakülteleri olarak sorunlarmz, endielerimizi aktarmak adna Yükseköretim Kurulu nezdinde defalarca giriimde bulunduk. Ancak yeni eczaclk fakülteleri açlmaya, kontenjanlar artrlmaya devam etti. Bu konu Birliimizin sürekli gündeminde. Endielerimiz günden güne artyor. Sorumluluumuzun bilinci, mesleimizin geleceine, ülkemizin yarnlarna verdiimiz önem dorultusunda konunun bir an önce çözüme kavumasn istiyoruz. YÖKün yeni açlacak fakültelere dair tek sorumluluunun onay vermek olmadn hatrlatyoruz

DEERN MEZARINA ZYARET, DUA VE KARANFL

Yaplan basn açklamasnn ardndan Eczaclar, merhum bakanlar Ferat Deerin mezar bana gittiler. Burada dualar eden eczaclar Deerin mezarna karanfiller braktlar.

Ana Sayfaya Git