Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi'nden, Ali Erbaş'a destek

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi, ramazan ayının ilk hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimler tarafından hedef alınan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek verdi.

Haberler 28.04.2020 - 18:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sendika binasndaki basn toplantsnda açklamay okuyan Eitim-Bir-Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan Ramazan Tekdemir, cuma hutbesinde Erban söyledii sözleri anmsatt.

Hutbeden rahatsz olan, milletin deer ve inançlaryla kavgal kesim ve kurulularn hadlerini aacak ekilde, slama ve Erbaa hakaret ile iftira içerikli açklamalar yaptn ve suç duyurularnda bulunduunu belirten Tekdemir, CHP ve HDPli baz milletvekilleri ile Ankara, zmir, stanbul ve Diyarbakr Barolar gibi kurumlarn mobilize ettii saldrlarn sosyal medya üzerinden lince dönütürdüünü kaydetti.

Tekdemir, öyle devam etti:

Ali Erba ve onun üzerinden Kurann hükümlerine yönelik saldrgan tutumlar sergileyen, hezeyanlarn fikir, ideolojik saplantlarn bilimsellik, ahlakszl asrilik zanneden mezkur kesimler milletin inanç deerleriyle problemi olan ve ideolojik banazla köle olmu zavalllardr. Ülkemizin saygn kurumlarndan Diyanet leri Bakanlnn hutbe konusu açklamalarnn yanndaki kurumsal duruunu önemsiyor, Erban açklamalarn sonuna kadar desteklediimizi ifade ediyoruz.

Ana Sayfaya Git