Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır: Laik eğitim sistemi son 3-4 kuşağı mankurtlaştırdı

Son zamanlarda sistematik olarak artan İslam düşmanlığı ve yaşanan ahlaki erozyonla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır, Kur'an'a saygısız, ahlaki ilkelerden bihaber insanların kokuşmuşluğuyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Haberler 10.06.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ubesi, son günlerde artan ahlaki yozlama ve slam dümanlyla ilgili yazl açklama yapt.

Bebek sahili, zmir ve Antalyada yaanan ahlaki yozlamaya ve onlar yetitiren zihniyete tepki gösterilen açklamada, birilerinin bu hayasz akna dur demesi gerektiini belirterek hükümet yetkililerinin üzerine düeni yapmas gerektiini belirtti.

Açklamada, letiim imknlar sadece bilgi ve haber aktarm üzerinden küreselleti; ama insani ve ahlaki olarak en küçük toplumsal birimlere dahi nefret ve dümanlk tohumlar ekildi, ekiliyor. Son örneklerini stanbul, zmir ve Antalyada gördüümüz dille ifadesi dahi ar densizlikler bir mitoloji gibi peinden koulan eitim ve iletiim devrimlerinin koca bir sfr olduunu ve dan fare dourduunu gösterdi. Gelinen noktada eitim yetitirdii kuak, maalesef insanlar tarihe, topluma, ahlaki, dini ve örfi deerlere hatta bizzat kendi özlerine yabanclatrd. Bu; korkunç durum birçok yap, kurum ve kii eliyle bir misyona dönütürüldü.

lginçtir ki eitim seviyesi yükseldikçe ve imknlar artkça baz insanlar sanki akli melekelerini yitiriyor ve ahlaki deerleri bir yük olarak görüyor. Böyle olunca öretmeninden örencisine, amirinden memuruna, ebeveyninden evladna kadar ciddi yozlamalarn olduu bir durumla kar karya kalyoruz, kalmz. Maalesef bütün bu dükünlük ve rezillikler de aydnlanma, ilerleme, modern olma gibi safsata sloganlar eliinde merulatrlyor. Kimse bizden, talara secde ettirilen çocuklar, ylsonu etkinliinde açklk saçkla mecbur edilen evlatlarmz, sokak ortasnda ehvetini tatmin edebilecek kadar rezilleen gençlerimizi, beceriksiz idarecilerimizi ve aman ses etmeyelimle balayan bir sürü nasihatla bizi seküler, sol ve Kemalist azgnl görmezden gelmemizi beklemesin! Ters giden bir eyler, dinimize saldran birileri, ahlakmz çökerten projeler ve giriimler olunca, toplumu sarmalna alan günahlar alenileince biz elbette mümin ahitlii ve hakk tavsiye etme görevi hasebiyle üzerimize düeni hem sözlü hem fiili olarak elbette yapacaz. denildi.

Medya bu çarpk misyonun merkez üssü haline dönütü

Eitimde amaç makul ve makbul bireyler, ahlaki ve ftri yönü güçlü bireyler yetitirmektir ama hala eski tas eski hamam giden eitim sistemi üzerinden kurgulanan öretmenlerin seküler kimlik ina etmek misyonlar hep taze kald. Maalesef bu dönemde baz kliklerce bilinçli bir misyona dönütürüldü. Medya, televizyon, gazeteler ve sosyal medya da bu çarpk misyonun merkez üssü haline dönütü. denilen açklamada u ifadelerine yer verildi:

Geçen hafta Bebek sahilinde, bu hafta zmirde ve Antalyada yaananlar ve üst üste benzer baz görüntülerin servis edilmesiyle toplumda hem nereye bu gidi? adnda derin bir korku hem de e zamanl olarak yabanc dümanln trmandrmak için adeta yeni bir frsat olutu. Toplum daha ne olduunu anlamadan bu kirli mecrann içine çekilmi ve zorunlu taraflardan biri haline getirilmi oluyor. Birilerinin bu hayasz akna dur demesi lazm ki bunun u an kötülüü düzeltecek el konumunda olan hükümetin yapmas lazmdr. Hükümet üzerine düeni yapmazsa yarn toplumsal infial iyi niyetle de olsa insanlar hiç tasvip edilmeyecek tepkilere ve kar koyulara mecbur edecektir.

slama Orta ça karanl deme hadsizliinde bulunan bir güruh, okullarda din ve ahlak bilgisi eitimi verilmesine kar çkan zihniyet hep basklamaya çalt. Bu canhra inadn etkisinde kalan, reklam iyi yaplm bu sinsi saldrganla kaplan ve alet olan maneviyattan kopuk, manaya düman bir nesil yetiti, yetitirildi ve hatta adna Z kua denilerek buna mecbur edildi. te bu gençlik Kuran tekmeleme, Kbeye hakaret, toplu cinsel iliki anketi gibi irenç hadiselerle gündeme gelmeye devam ediyor. Bu olaylarn asl suçlusu slama sistematik ekilde saldrp gençlerin zihinlerini bulandran zihniyet olsa da bunlara göz yuman, frsat veren ve caydrc önlemlere bavurmayan her yetkili de en az onlar kadar suçludur.

slami deerlere düman, ahlaki ilkelerden bihaber insanlarn kokumuluuyla kar karyayz

Laik eitim sistemi son 3-4 kua maym kurbaa misali mankurtlatrd vurgulanan açklamada, slami deerlere düman, Kurana saygsz, toplumsal hassasiyet noktalarna duyarsz, ahlaki ilkelerden bihaber insanlarn kokumuluuyla kar karyayz. Bir türlü dokunulamayan laik eitim sistemi son 3-4 kua maym kurbaa misali mankurtlatrd ve ite semeresi olarak da ortada korkunç bir yozlama. Bir asra yakndr bu corafyada bir dinsizlik ve ahlakszlk yangn vard. Her gelen iktidar bu yangn harlad. Deyim yerindeyse rüzgr ekenler frtna biçti ama dindar diyebileceimiz bir hükümet zamannda bunlarn Allah muhafaza helakimize sebep olabilecek jübile ilere girmesi ise biçilenin bir tufan olduunu hissettiriyor. Maarif, talim ve terbiye gibi ideal insan yetitirmeye endeksli kavramlar eitim ve öretim gibi kadük terimler içinde silikleti ve etkisizleti. Manadan kopuk, maddeye aç bir nesil ortaya çkt. denildi.

Eitimde önce insan, öncelik ahlak; önce gençlik öncelik maneviyat düüncesiyle hareket edilmeli

Yaanan hayaszln üzerine gidilmesi gerektii belirtilen açklamada u ifadelere yer verildi:

Karn doyurmayan ve gençlerimizi hiç sarmayan kuru ahlak ve dindar nesil tekerlemesinin önüne geçilmelidir. Ne pahasna olursa olsun eitimde önce insan, öncelik ahlak; önce gençlik öncelik maneviyat düüncesiyle hareket edilmelidir. Bu iarla temellendirilen eitim programlar inallah toplumumuza derin bir nefes aldracak ve nesillerimizi her türlü azgnlktan, hayvani arzulardan baka deer tamayan yarata dönümekten muhafaza edecektir.

Bilmeliyiz ki gençliin dini ve manevi hassasiyetleri önce ailede verilir sonra okullarda ekillenir. Ders kitaplarnda Allahn yaratc vasfnn olmayp her eyin kendi kendine olutuu müfredatlarn hazrlanmas sebebiyle gençler ateizm kokusuyla yetiiyor. Yaratc ile ba böyle koparlan gençlerin din ve ahlak dersi almamas için de kampanyalar düzenleniyor. Kuran- Kerimin, Peygamberimizin Hayatnn seçmeli ders olmasna kar çkp gericilik, ça dlk diyor ve örencileri de bu dini deerlere kar refleks almaya yönlendiriyorlar. Bunu görmek lazm, bir yerlere veya birilerine irin gözükmek adna yavrularn ezeli düman olan tilkiye teslim eden tavuk derekesine dümemek lazmdr.

Açklamann devamnda, Bu ne idüü belli cahilller ve ahlakszlar hayata Bat penceresinden baktklar için hem köksüzlük hem cehalet sergiliyorlar. Bunu medyada, siyasette, baro gibi meslek kurulularnda ve eitim sendikalarnda yer yer eitimciler ile sivil toplum kurulular eliyle yapyor, bütün bu din dümanl içeren söylem ve eylemleri gençlerimizin üzerine boca ediyorlar. Bu zihniyeti bozuklarn örencileri, gençleri olumsuz etkilemesiyle birlikte deerlerinden kopuk insanlar ahitlik ettiimiz misaller gibi okullarmzda ve sokaklarmzda beliriyorlar. denildi.

Gençleri manevi tuzaklardan korumak ciddi için tedbirler alnmal

Son olarak, Kurana tekme atan, Kbe üzerine insan oturtan görselleri gülerek paylaan örencilerle ilgili elbette hukukun ilemesi gerekiyor. Ancak hukukta azmettiren, Hadis-i erifte ise sebep olan ileyen gibidir diye hüküm verilen hakikate göre gençler üzerinden bu kargaalara sebep olanlar, o suçu ileyen çocuklar kadar suçludur, günahkrdr. Devleti ve erkann toplumu ve özellikle gençleri manevi tuzaklardan korumak için hiç geciktirmeden ciddi tedbirler almaya davet ediyor, toplumsal sorumluluumuz adna bu iin takibinde olacamz belirtiyoruz. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git