Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesinden, 28 Şubat açıklaması

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, 28 Şubat postmodern darbesine ilişkin açıklama yaptı.

Haberler 01.03.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesi, 28 ubat postmodern darbesine ilikin açklama yapt.

Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesinden yaplan açklamada, 28 ubatn milletin deerlerine göre siyaset yaplmasna ve bamsz politikalar belirleme iradesine, toplumun inancn yaama hakkna, ekonomik sistemin yama düzeninden kurtarlmas sistemine, insanca yaama standartlarnn oluturulmas gayretine kar siyasi, ekonomik ve sosyal ayrcalklar sahibi güçlerin müesses nizam koruma amacyla gerçekletirilen bir darbe olduu belirtildi.

Bütün darbeler gibi 28 ubatn da bir mühendislik projesi olduu kaydedilen açklamada, toplumu, siyaseti, idareyi, inanc, ticareti, ekonomiyi, yargy, eitimi, ksacas hayatn tüm alanlarn dizayn etmenin amaçland bildirildi.

Açklamada, unlar yer ald:

POSTMODERN DARBE

Emperyalist güdümlü darbenin buruk, kahredici hatralarn unutmadk, unutturmayacaz. hanet ebekesi, asker, yarg, siyaset, medya, i çevreleri ve kimi sözde sivil toplum kurulularndaki i birlikçileri ile bir dizi yasa d ve gayrimeru uygulamay zorbaca dayatt. O gün, milletimizin bin yl boyunca tarihe ve nesiller boyu ruhumuza kök salm yerli ve milli deerlerine açktan sava açld. nsanlk d uygulamalaryla hafzalara kaznan o süreçte millet iradesinin özgür seçimle iktidara getirdii hükümetin yürütme hakk gasp edildi. Demokrasi yara ald, ifade özgürlüü ayaklar altna alnd, ekonomi çökertildi, bankalar hortumland, hazine soyuldu. Milyonlarca insanmz inanç ve düüncelerinden dolay filendi, hakarete urad, iine son verildi, her bakmdan madur edildi.

Darbe düzeninin izlerinin, zaman içerisinde milletin iradesi ve kararllyla birçok açdan silindiini ifade edilen açklamada, Direnerek darbeleri tarihin karanlna gömen iradenin ürettii deerler kalc hale getirilmeli, darbeleri püskürten, istiklali tesis eden irade, istikbali tesis edecek idareye dönütürülmelidir. denildi.

Ana Sayfaya Git