Eğitim evlerinde Zerdüştlük dersi

Kayapınar Belediye Başkanı Kılıç'tan, HDP'li bir önceki yönetimin hakkında şok iddiada bulundu. Kılıç; "Eğitim destek evlerinde, çocuklara Zerdüştlük, Marksizm, Lenininizm ve PKK'yı anlatan kitaplar, okutulmuş" dedi.

Haberler 28.02.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesi DBPli Belediye Bakan Mehmet Ali Aydnn 8 Aralkta yürütülen soruturma kapsamnda tutuklanp görevden alnmasndan sonra yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Mustafa Klç, makamnda gazetecilere açklamalarda bulundu. Kaymakam Klç, önceki yönetimce Belediyeye ait Mahalle evleri ve Eitim Destek evlerinde çocuk ve gençlere Marksizim, Zerdülük ve cinsel içerikli eitimler verildiini belirterek, söz konusu ev ve merkezlerde bulunan kitaplar basn mensuplarna gösterdi.

Kaymakam Klç, belediye bünyesinde faaliyet gösteren eitim evlerinin yapsnn nasl olduu yönünde yaptklar çalmada bu mekanlarda çok sayda örgütsel doküman ile yöre insann kültürüne ve dinine aykr materyal ve kitap topladklarn söyledi.

Vatandamz bunlarn iç yüzünü görmesi için bunlar basnla paylatk. Oralarda 8-15 yana kadar eitim çandaki çocuklara kurs ad altnda dersler veriliyordu. ifadesini kullanan Klç, öyle dedi:

çocuklarmz, bu kitaplarla eitiliyordu, içinde Zerdütlük, Marksizm, Leninizm, cinsel içerikli kitaplar, PKKnn örgütsel dokümanlar ve ideolojik yaplarn çocuklarmza zerk eden kitaplar var ama dinimize, kültürümüze ait hiçbir öge yok. Dolaysyla bu insanlarn hangi zihniyette olduklarn göstermenin en güzel yolu budur. Zamannda Sayn Cumhurbakanmz söylemiti; Bunlar Zerdüt ideolojilerini çocuklarmza, gençlerimize alyor. diye. te bunun tam da tespiti ve örnei burada.

- çalanlar örgüt üyesi

Eitim kadrosu ad altnda belediyeye alnan kiilerle ilgili yaplan inceleme sonucunda terör örgütü PKK mensuplarndan olutuunu gördüklerini iaret eden Klç, öyle konutu:

Bunlarn i akdini hemen feshettik. Yerine Milli Eitim Bakanlmzn müfredatna uygun eitimleri verecek öretmenlerimizi görevlendirdik. Zarokistan diye bir çocuk evimiz vard, 120 çocuumuza orada kre ad altnda eitim görüyor. Bu çocuklara terör örgütü PKK marlar öretiyorlar, ele geçirilen materyallerle eitim veriyorlar, 5-7 yandaki çocuumuzun zihnini bu ekilde doldurmaya kimin ne hakk var. Orayla ilgili de gerekli çalmay yaptk. Öretmenleri derhal görevden aldk, Milli Eitim Bakanlnn müfredatna tabi tuttuk.

- Biz Kürtçe eitime kesinlikle kar deiliz

Kaymakam Klç, örgüt yandalarnn Kürtçe eitimin engellendiini öne sürdüünü aktararak, öyle devam etti: Biz Kürtçe eitime kesinlikle kar deiliz. Aksine Kürtçe eitim verdiimiz kurslar var. te Kayapnar Kültür Merkezindeki kurslarmz açtk, yüzlerce çocuumuz da geliyor. Gelsin eitimini alsn ama 5-6 yandaki çocua örgütsel dokümanlarla eitim verilmesine asla müsaade etmeyiz. Binlerce çocuumuzu bile bile zehirliyorlar ve bizden de buna müsaade etmemizi istiyorlar. Böyle bir usul yok.

- PKK ile balantl personel iten çkarlyor

Daha önce 110 kiinin belediye ile iliiinin kesildiini, inceleme sonucunda terör örgütüyle balants bulunan 390 kiiyi daha tespit ettiklerini belirten Klç, Bunlardan tamamna yakn hemen hemen hepsi örgütle balants olan, dadakinin yakn, akrabas olan insanlar. Belediyeyi ne hale soktuklar ortada. Bunlarla ilgili bir çalma yapyoruz. Gereini yaptk, Onlarn da i akitlerini feshediyoruz. Bunlarn yerine fakir fukara, özürlü, ehit yakn, ie ihtiyac olan insanlarmz ikame etmeye çalyorum. Onlarla ilgili çalmalarmz da bitmek üzere. diye konutu.

Ana Sayfaya Git