Eğitim Sen'den ekonomik krize karşı 'reçete'

Eğitim Sen Amed Şubeleri, ekonomik krizden en çok etkilenen emekçiler için atılması gereken adımları açıkladı.

Haberler 11.03.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Amed ubeleri, ekonomik kriz ve zamlara dair sendikann 1 Nolu ubesi binasnda açklama yapt. Eitim Sen 1 Nolu ube Ebakan Zülküf Güne, halkn taleplerini görmezden geldiini ve çkarlar dorultusunda hareket ettiini belirtti. Yüksek elektrik ve doalgaz faturalar ile temel gda ve akaryakt fiyatlarna gelen zamlara tepki gösteren Güne, yoksulluu hücrelerine kadar hissettiklerini söyledi. Güne, Yaplan akaryakt ve enerji zamlar halkn bütün yaam altüst ederken, iktidar artan fiyatlar Almanya ile kyaslyorken ne hikmetse asgari ücretin Almanyada 24,000 TL olduundan hiç bahsetmemektedirler dedi.

Güne, u talepleri sralad:

* Adan Zye her eye gelen ve gelecek olan tüm zamlarn temel sebebi olan akaryakt ve enerji zamlarnn geri çekilmesini istiyoruz.

* Daha ilk aydan enflasyona kar eriyen memur maalarna derhal 2000 TL seyyanen zam yaplmal ve aylk oranl enflasyon fark verilmelidir.

* Bata köylerde görev yapan eitim emekçileri olmak üzere tüm eitim emekçilerine servis imkn salanarak, 1000 TL ulam 500 TL yemek destei verilmelidir.

* stisnasz tüm örencilere aylk 500 TL beslenme destei verilmelidir.

* Krtasiye ürünleri ve çocuk okul kyafetleri fiyatlar vergiden muaf tutularak ulalabilir bir seviyeye çekilmelidir.

* Ek ders ücreti karl asgari ücretin çok altnda çalan eitim emekçilerinin aldklar ücretler iki katna çkarlmal.

* Atamas yaplmayan öretmenler derhal atanmaldr.

Ana Sayfaya Git