Eğitimde büyük başarı!

Diyarbakır Vali Aydın Arslan Fen Lisesinde Lisans Yerleştirme Sınav sonuçlarında başarı sağlayan 51 öğrenci tıp fakültesini kazandı.

Haberler 12.08.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sur Vali Aydn Arslan Fen Lisesinde Lisans Yerletirme Snav (LYS) sonuçlarnda baar salayan 51 örenci, farkl illerde bulunan tp fakültelerine yerleti. Okul müdürü Mahmut Ercil, baarnn temelinde örencilerin sosyal medya, televizyon, internet ve kötü arkada ortamndan uzak kalmak olduunu söyledi. Ercil, örencilere iyi bir rehberlik yapldn, düzenli olarak ve programl ders çalldn belirtti.

Ercil, Her geçen yl okulda bir baar kültürü oluuyor. Daha önce tp fakültesine 28 örenci yerletirdik. Bu say artt, zamanla Türkiyenin en güzel üniversitelerine örenci yerletirdik. Bu ylki ve eski mezunlardan 51 örenci tp fakültelerine yerleti. Neredeyse Türkiyenin bütün tp fakültelerine örenci göndermi durumdayz. Bizler öretmenler ve idareciler olarak elimizden gelmeyi yapmaya çalyoruz. dedi.

Baar öncelikle disiplinle gelir

Okulda disiplin oturduunda baarnn kendiliinden geleceine dikkat çeken Ercil, Baar öncelikle disiplinle gelir. Okul pansiyonlu, etüt saatlerimiz bellidir. Etüt saatlerinde öretmenlerimizden istediimiz o saatler arasnda örencilerimizin düzenli ders çalmasdr. Okulumuzda destekleme ve yetitirme kurslar bulunmakta, kurslarmz da düzenli bir ekilde yaplmaktadr. Ayrca örencilerimizi motive etmek için rehberlik servimiz, öretmenler ve bizler elimizden geleni yapyoruz. Biz, hangi örencimizin probleminin olduunu tespit etmeye çalyoruz. çounu da biliyoruz, ona göre ilaç sunduumuzda o skntlar gideriliyor. Burada en önemli unsur aile ile ibirlii. Ne yazk ki eitim alannda herkes uzman kesiliyor. O noktada okul idaresi ve öretmenlerle ilikide olan velilerimizin çocuklar genelde daha baarl oluyor. Velilere en büyük tavsiyemiz okulla ibirlii yapp örencilerin skntlarna göre çözüm yolu üretmeleri ve okul idaresini dinlemeleridir. ifadelerini kulland.

9 ve 10uncu snftaki örencilerin üzerinde çok fazla durduklarn söyleyen Ercil, 9 ve 10uncu snflar YGSnin temelini oluturuyor. 9 ve 10u hasarla atlatan örenciler 11 ve 12de pek bir sknt yaamyor. Bakanln ortaya koyduu bir müfredat var. Onu ayn ekilde seçmeli dersler alan dersleri desteklemeye çalyoruz. Bol bol test çözme imkn veriyoruz. Bizim okulda ylda 300 bin fazla fotokopi çekiliyor. Bu ekilde örencilerimizi destekleyerek baary artrmaya çalyoruz. Bizde maddi durumu çok kötü olan velilerimiz var. Örenciler arasnda o uçurumu en aza indirmeye çalyoruz. Örenciye kaynak temini noktasnda öretmenlerimiz bir çaba içerisinde. Maddi durumu iyi olan velilerimizden dier örencilerimiz için sponsor ayarlyoruz. Yemek, servis ve kaynak kitaplar için dezavantajl olan örenciler ie daha sk sarlyor ve çalyor. Baar anlamnda baar örencilerden daha büyük bir baar var. dedi.

Örencilerinin Diyarbakrdaki en yüksek puanl örenciler olduuna vurgu yapan Ercil, Gelen örencilere biz iyi bir rehberlik yaptmzda baar kendiliinden artyor. Bu örenciler fizik, kimya, biyolojiyi bir ekilde öreniyor. Örencilerin en büyük ihtiyac iyi bir rehberliktir. Öretmen arkadalarmz o hamleleri zamannda yaptklarnda örenciler baary yakalyor. Herkesin kendisine göre sknts oluyor. Uzak ehirlerden gelen örencilerimiz var. O noktada onlara birebir rehberlik yaptmzda, dertlerini dinlediimizde çocuklar skntlarn unutup derslerine motive oluyorlar. eklinde konutu.

Baarda okul kadar aile de önemlidir

Ercil, sözlerine öyle devam etti: Ailede düzgün bir rehberlik yaplmazsa baar pek gelmiyor. Hem ahlak hem akademik anlamda gelmiyor. Burada veliye düen sürekli çocuunu takip etmektir. Takld arkadalar, dersleri, öretmenleriyle diyalou nasl? Bu noktalarda biz velilerimize unu diyoruz. Ayda bir defa da olsa okula gelin öretmenlerinden fikir aln. Sosyal medyadan, internetten, televizyondan mümkün mertebe çocuklarnz uzak tutmaya çaln. çünkü, genelde sosyal medya ve internetten uzak duran ya da bunu bilinçli kullanan örencilerimiz daha baarl oluyor. Ailelere düen en büyük görev, çocuun arkadalk ilikisini kontrol etmek ve çocuun sanal ortamdan neler yaptn çok iyi takip etmek.

Snavn dünyann sonu olmadna da deinen Ercil, Özellikle bizim okulumuzdaki örenciler ilk yl kazanmasalar dier yl kazanabiliyorlar. Hiç kazanmadklarn farz edelim. Allah-u Tel herkese bir rzk verir. Okullara ve ailelere düen topluma iyi bir insan kazandrmak. Örencilerimizi olumlu anlamda motive etmemiz lazm. Yoksa aileler Niye kazanmadn niye iyi bir bölüm gelmedi? eklinde bask kurarsa -Allah korusun- gençlerimizi kaybedebiliriz. Onlarn salkl olmas, iyi bir insan olmas bu kazandklar bölümlerden çok daha önemli. çünkü amacmz bu yerleen örencilerden topluma faydal, büyüünü küçüünü bilen, duyarl insanlar yetitirmek. Yoksa sadece iyi bir bölüm kazanm ama topluma, memleketine bir faydas yoksa bir anlam yoktur. Bu noktada ailelere düen görev çocuklarn olduu gibi kabul etmek. Baarl olsa da olmasa da onlarn kendileri için ne kadar deerli olduunu bir ekilde çocuklarna yanstmalar. diye konutu.

Ercil son olarak unlar söyledi: Diyarbakrdaki örenciler için söyleyeyim. Bize gelen örenciler bölgemizdeki insanlar. Zeki, zek fazlasyla var. Tek skntmz onu düzgün bir ekilde ileme noktasnda. Bu zekya uygun imknlar salayabilirsek örencilerimizi çok iyi bir yere getirebiliriz bence. Diyarbakrn bundan böyle eitim alannda çok iyi hamleler yaptn Türkiyeye anlatmamz gerekiyor. Bunun üzerinde durup Diyarbakrmzn daha da ileri gitmesi açsndan kimin üzerine ne düüyorsa elinden geleni yapmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git