Eğitimde model olmaya adayız

Yüzde 48'lerden yüzde yüzelere ulaşan okul öncesi eğitimde Diyarbakır'ın ortaya koyduğu dönüşümün Türkiye'ye model olmaya aday olduğu bildirildi.

Haberler 04.02.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfann, edebin ve kültürün ehri olan Diyarbakr, artk eitimdeki dönüüm ve deiimde Türkiyeye model olma iddiasnda. dedi.

Vali Güzelolu bir otelde düzenlenen, Diyarbakr Okul Öncesi Eitimi Deerlendirme ve Gelitirme Toplantsnda yapt konumada, eitimin, toplumsal deiim, geliim ve kalknma süreçlerinin temel belirleyici alan olduunu söyledi.

Eitimin insandan balayarak toplumu dönütüren, deitiren, yaam anlamlandran ve deer katan bir ura alan olduuna iaret eden Güzelolu, göreve balad ilk günden itibaren öncelikli temel hizmet balnn eitim olduunu vurgulad.

- Diyarbakra yakan bir sonuç

Güzelolu, eitim konusunda çok önemli ve anlaml çalmalar gerçekletirdiklerini anlatarak, herkesin örgün ve yaygn eitimle bulumasnn temel öncelikleri ve en önemli meseleleri olduunu kaydetti.

6 aylk görev süremizde çok önemli ve büyük sonuçlar elde ettik. Göreve baladmz günlerde 5 ya için yüzde 48lerde olan okul öncesi okullama oran yüzde 100lere ulat. diyen Güzelolu, çok ksa süre içerisinde ama çok büyük bir gayretle elde edilen bu büyük baardan dolay bata kaymakamlar ile il ve ilçe milli eitim müdürlerine, okul müdürlerine, öretmenlere, destek veren bütün sivil toplum kurulularna teekkür etti.

Güzelolu, Bu gerçekten Diyarbakra yakan ve Diyarbakr için beklenen bir sonuçtur. ifadesini kulland.

- Diyarbakr Türkiyeye model olma iddiasnda

Okul öncesi eitimin kiilik geliiminin en önemli evresi olduunu dile getiren Güzelolu, 3-6 ya arasnn hayata bak ve özgüven gibi bütün deerlerin kazanld bir süreç olduunu aktard.

Güzelolu, bu ya gurubundaki çocuklar en iyi ve nitelikli eitimle buluturacaklarna dikkati çekerek, öyle devam etti:

Geçtiimiz günlerde açkladm 2018 yl Karacada Kalknma Ajans Mali Destek Program balklar içerisinde 4,5 milyonluk bir mali destekle ve neredeyse tamam hibe olacak bir katkyla sadece okul öncesi eitim balna kaynak aktaracaz. Bu büyük bir zihni durutur, bir vizyon projesidir ve bu Diyarbakra yakan bir hedeftir. Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfann, edebin ve kültürün ehri olan Diyarbakr, artk eitimdeki dönüüm ve deiimde Türkiyeye model olma iddiasnda.

Güzelolu, ikinci yarylda da Diyarbakrn 17 ilçesinin her bir köesinde eitime yönelik hedefleri olduunu belirtti.

Her bir okul öncesi snfnda ve anaokulunda en nitelikli altyap ve fiziksel donanmn salanacan, zeka gelitirici oyunlar, oyuncaklar, bilgi ve deney setleri ile eitim verileceini müjdeleyen Güzelolu, en önemlisi de kodlama eitimini vermeye balayacaklarn sözlerine ekledi.

Toplantya, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, kaymakamlar ve ilçe milli eitim müdürleri katld.

Ana Sayfaya Git