Ehliyet kurslarında "nüfus" kriteri aranmayacak

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle ehliyet kurslarının il ve ilçelerin nüfusu dikkate alınarak açılması uygulamasına son verildi. Bu kapsamda kurslar, müstakil binalarda açılabilecek

Haberler 02.07.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) yaplan yeni düzenlemeyle ehliyet kurslarnn il ve ilçelerin nüfusu dikkate alnarak açlmas uygulamasna son verildi. Bu kapsamda kurslar, artk müstakil binalarda açlabilecek.

Milli Eitim Bakanl Özel Motorlu Tat Sürücüleri Kursu Yönetmeliinde yaplan deiiklikler, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Buna göre, özel motorlu tat sürücüleri kurslarnda direksiyon eitimi uygulama snavlarnda baarsz olan kursiyer orannn yüzde 55 ve üstünde olmas durumunda kurs hakknda verilen dönem açmama cezas yürürlükten kaldrld.

Özel motorlu tat sürücüleri kursu açllarnn il ve ilçelerin nüfusu dikkate alnarak yaplmas uygulamasna son verildi. Kurslarn, müstakil binalarda açlmasna yönelik düzenleme yapld.

NÜFUS KRTERLER

Bu kurslarda görev yapan eitim personelinin izinli veya raporlu olmas nedeniyle yaplamayan dersler telafi edilmek zorunda olacak.

Emniyet Genel Müdürlüü ve Jandarma Genel Komutanlnca personele yönelik açlan sürücü kurslarnda, özel motorlu tat sürücüleri kurslarna ait snav araçlar kullanlabilecek.

Yeni düzenleme ile direksiyon eitimi uygulama snavlarnda geri geri park alannda olduu gibi geri geri L alannda da araçta bulunan komisyon bakan ve usta öretici araçtan inerek deerlendirme yapacak.

Özel motorlu tat sürücüleri kurslarnn mevcut binalarnda ve 1 Ocak 2020ye kadar nakillerinde müstakil bina art aranmayacak.

Ana Sayfaya Git