Ehliyeti olan ancak kullanamayan...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ehliyeti olan ancak sürüş yeteneklerini geliştirmek isteyenlerin başvurduğu özel direksiyon derslerinin, yetkin olmayan kişilerce, "merdiven altı" verilmesinin önüne geçmek için yönetmelik değişikliği yapılacak.

Haberler 06.04.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel Motorlu Tat Sürücüleri Kursu Yönetmeliinde kapsaml bir deiiklie gitmeye hazrlanan Bakanlk, yeni düzenlemelerle 2023 Eitim Vizyonu dorultusunda söz konusu kurslarn eitim ve snav standartlarnn yükseltilerek kalitelerinin artrlmasn hedefliyor.

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünce hazrlklar son aamaya getirilen yönetmelik taslayla, özel direksiyon dersleri yasal dayanaa kavuturulacak. Düzenlemeyle, daha önce ehliyet almasna karn trafie çkmad için araç kullanamayan veya sürü yeteneklerini gelitirmek isteyen vatandalar, özel motorlu tat sürücüleri kurslarna kaydolarak 4 saatlik Trafik Adab dersiyle birlikte istedii kadar direksiyon uygulama eitimi de alabilecek.

Özel direksiyon eitimlerinin kurslar bünyesinde kayt altna alnmas, salkl bir denetim mekanizmasyla takip edilmesini salayacak çalmayla, derslerin merdiven alt olarak tanmlanan yaplamalar veya yetkin olmayan bireyler eliyle kaçak verilmesi engellenecek. Böylelikle, vatandalarn ehil olmayan kiilerden aldklar özel direksiyon dersleri sebebiyle yaadklar maddi ve manevi maduriyetlere son verilmesi salanacak.

Kota gelecek, kalite artacak

Bakanlkça yönetmelikte yaplacak bir baka deiiklikle, özel motorlu tat sürücüleri kurslarnn açllarna nüfus kotas getirilmesi planlanyor. Buna göre, özel motorlu tat sürücüleri kurslarnn açllar, özel ulatrma hizmetleri, mesleki eitim ve gelitirme kurslarnda olduu gibi, ilçe nüfuslar ile orantl hale getirecek. Salkl bir rekabet ortamnda hizmet kalitesinin artrlmas ve kurumsallama salamak amacyla yaplacak düzenlemeyle her 50 binlik nüfusa 2 kurs açlmas öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git