Ek gösterge, EYT müjdesi!

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge düzenlemesinin temmuz ayına kadar bu yasama döneminde çıkarılacağını, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücrette ara zam durumunun da ele alınacağını söyledi.

Haberler 31.03.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Akbaolu, TBMMde basn toplants düzenleyerek, Meclis gündemine ilikin deerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularn da yantlayan Akbaolu, çileri Bakan Süleyman Soylunun Klçdarolu, 6 kiinin imzalad bildiriyi hangi büyükelçiye düzelttirdin açkla ifadesinin hatrlatlmas üzerine, Türkiyede büyükelçilerle mekik diplomasisinde görüen siyasi parti genel bakanlar var. Bu manada mektup yazan genel bakanlar var büyükelçilere. Konunun bu balamda deerlendirilmesi gerekiyor diye konutu.

3600 EK GÖSTERGEY TEMMUZA KADAR çIKARACAIZ

Akbaolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin TBMMde partisinin grup toplantsnda yapt Kahraman Türk polisine 3600 ek göstergeyi çkartmak da inallah bize nasip olacak açklamasnn hatrlatlmas üzerine de öyle konutu:

Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geni bir çalma yaplyor. Bu konuda paydalarla birlikte 2 toplant gerçekletirildi. Bu, bir yasal çerçeveye, teklife dönütürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceiz. Bununla beraber sözlemeli personelimizin durumu ele alnacak ve sonra da EYTli kardelerimizin durumu ele alnacak ve 2022 yl içinde kamuoyuyla paylalacak. Asgari ücretle ilgili olarak yln ikinci yarsnda memur ve emeklilere bir maa art söz konusu olacak. Bu balamda asgari ücretli kardelerimizin durumu da ele alnarak kamuoyuyla paylalacaktr. 3600 ile ilgili geni spektrumlu bir çalma yaplyor. Bu konuda paydalarla beraber 2 toplant gerçekletirildi. nallah 3600 ek göstergeyi temmuza kadar bu yasama döneminde çkaracamz net bir ekilde ifade ediyorum.

Ana Sayfaya Git