Ek gösterge sözleşmede

3600 ek göstergenin vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Sadece doktorları değil tüm sağlık personeli ve kamu personelini kapsayacak zam düzenlemesi olacak.

Haberler 07.12.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl, 3600 ek göstergenin vaat olmaktan çkarlarak toplu sözleme maddesi haline getirildii, sadece doktorlar deil tüm salk personeli ve kamu personelini kapsayacak zam düzenlemesinin yaplacan duyurdu.

EK GÖSTERGE SÖZLEME MADDES OLDU

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023teki mali ve sosyal haklarn belirleyen 6nc Dönem Toplu Sözleme görümelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanmlara imza atld, memur ve memur emeklilerinin maalarna yüzde 30 ile yüzde 35 arasnda deien kümülatif art oranlar ile enflasyon farklarndan oluan zam yapld hatrlatld. Açklamada, 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çkarlarak toplu sözleme maddesi haline getirildi denildi.

TÜM MEMURLARI KAPSAYACAK

Son dönemde kurda yaanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolaysyla toplu sözlemenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulduu da vurgulanarak, Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözlemenin zaafa uramas da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarmzla yaptmz görüme sonucunda kamu çalanlarmzn alm gücünü yükseltmek için toplu sözlememizde yer alan enflasyon farkn da dikkate alarak bir sosyal koruma çalmasn kapsaml hale getirmeyi ek protokol olarak deerlendireceiz. Söz konusu çalma, sadece doktorlar deil bütün salk personelini gözeten, bununla da snrl kalmayp tüm kamu personelimizi kapsayacak ekilde enflasyon farknn üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yaplacaktr. çalanlarmz enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasnda durarak, ekonomideki dalgalanmalarn kamu çalanlarmz üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en ksa sürede tamamlamak için çalmalarmz devam etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git