Ekinci öldürüldü

PKK'nın sözde Irak/Zap alanı sorumlularından olan ve mavi kategoride aranan Zinar kod adlı Fadıl Ekinci, MİT tarafından Irak Zap alanında gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Haberler 09.04.2020 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, PKKya 1999da katlan Zinar kod adl Fadl Ekinci, Hakkari/çukurcada 2012-2016 tarihleri arasnda gerçekletirilen yol kesme, adam kaçrma, haraç toplama, patlayc mayn yerletirme gibi bir çok eylemin talimatn verdi. Terörist ayrca son dönemde Türkiyeye patlayc madde sokma ve güvenlik güçlerine kar kullanlmak üzere füze temin etmeye çalt.

MT DESTEKL OPERASYON

Operasyonun ayrntlarna göre, terörist Ekincinin ecinsel eilimlerinin bulunduu ve PKK yöneticilerinden Amed Malazgirt kod adl Fehmi Atalayn kardei ile sk sk bulutuu belirlendi.

Bunun üzerine MTin sahadaki yerel unsurlar frn ileten Atalayn kardeini sk takibe ald. Birkaç hafta içinde alkanlklar tespit edilen Zinar kod adl Fadl Ekinci, uygun bir zamanda düzenlenen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, son dönemde örgütün gerçek yüzünü görüp kaçan PKK mensuplarnn ifadelerini inceleyen güvenlik analistleri, örgütte ecinselliin giderek art gösterdiini, orta seviyedeki PKKl yöneticilerin tecavüz ikayetlerini örtbas etmelerinin kaçlar artrdna dikkati çekti.

Uzmanlar, terörist Fadl Ekincinin, kardeiyle yaad ecinsel ilikiyi bilmesine karn rapor etmeyen PKK mensubu Amed Malazgirt kod adl Fehmi Atalayn davrann, PKKdaki ecinsel vakalarn örtbas edilmesine örnek olarak gösterdi.

Ana Sayfaya Git