Ekinci'ye nokta operasyonu

PKK/KCK'nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusuna MİT ve TSK'dan ortak operasyon

Haberler 14.09.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCKnn sözde HPG d ilikiler sorumlusu Cevher kod adl Mehmet Emin Ekinci, MT ve TSKnn Irak kuzeyindeki ortak operasyonu sonucu etkisiz hale getirildi.

MT ve TSKnn koordineli operasyonunda, Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde sözde HPG d ilikiler sorumlusu olarak faaliyet yürüten Cevher kod adl terörist Mehmet Emin Ekinci hedef alnd. Örgütün üst düzey yöneticilerinin irtibat ve intikallerini koordine eden ve 2020 ylnda örgütün üst yönetiminin özel talimatyla Garada görevlendirilen Ekinci, ortak operasyonda etkisiz hale getirildi.

ÜST DÜZEY ÖRGÜT MENSUPLARININ YARDIMCILIINI YAPTI

Geçmite, Türkiyede PKK/KCKnn eylemlerinde yer alan ve güvenlik güçlerinin takibine giren Ekincinin, 2011 ylnda Iraka kaçarak örgütün krsal kadrolarna katlm yapt tespit edildi. Irakta bir süre sözde Zagros alannda faaliyet yürüttükten sonra, Kandilde görevlendirilen Ekincinin, burada uzun süre üst düzey örgüt mensuplarnn yardmcln yapt örenildi.

Kandildeki faaliyetlerinin ardndan Sincarda görevlendirilen Ekincinin, örgütün Sincarda kayplar vermesi üzerine tekrar Kandil alanna çekildii bildirildi.

ÖZEL TALMATLA GARADA GÖREVLENDRLD

2020 ylnda Garada PKK/KCKnn d ilikiler birimine yönelik gerçekletirilen operasyonlar neticesinde, örgüt yöneticilerinin irtibat ve intikallerinin durmas nedeniyle Ekincinin, üst düzey örgüt mensuplarnn faaliyetlerine yeniden ilerlik kazandrmas amacyla özel olarak bu bölgede görevlendirildii örenildi.

ÖRGÜT KADROLARINDA çÖZÜLMEY HIZLANDIRIYOR

MT tarafndan hedefe yönelik gerçekletirilen özel operasyonlar nedeniyle korunakl alanlardan ayrlamayan üst düzey PKK/KCK yöneticilerinin, eylem gücü neredeyse bitme noktasna gelen örgütü bir arada tutabilmek ve alt kadrolar ile irtibat kurabilmek için güvenilir isimlere bel balad belirtildi. Bu nedenle örgüt içinde kritik görevlere yönelik düzenlenen bu tip operasyonlarn, örgütün intikal ve irtibat kanallarn kopartt gibi örgüt kadrolar arasndaki çözülmeyi de hzlandrd bildirildi.

Ana Sayfaya Git