Ekonomik reformlar!

Bakan Elvan, ekonomide yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu:

Haberler 11.11.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Karar ile Hazine ve Maliye Bakanl görevine Lütfi Elvan getirildi. Elvan, gelecek dönemin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn etkilerinin azald ve yeni frsatlarn olutuu bir toparlanma dönemi olacan belirterek, Bu çerçevede, makroekonomik istikrar güçlendirirken, mikro reformlar içeren piyasa dostu bir dönüüm programna odaklanacaz. ifadesini kulland.

Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakan Kararna göre, görevden affn isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayraktan boalan Hazine ve Maliye Bakanlna Lütfi Elvan atand. Atama, Anayasann 104üncü ve 106nc maddeleri gereince yapld.

YEMN ETT

Meclis Bakanvekili Haydar Akar, Genel Kurulda, görevden af talebi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kabul edilen Berat Albayraktan boalan Hazine ve Maliye Bakanlna Lütfi Elvann atanmasna ilikin tezkereyi okuttu.

Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvann TBMM üyeliinin bugün itibaryla sona erdiini bildirerek, ant içmesi için Elvan kürsüye davet etti.

Lütfi Elvan, kürsüye çkarak yemin etti. Elvan tebrik eden ve baarlar dileyen Haydar Akar, Elvann, yemin metnindeki ant içerim ifadesini , söz veriyorum eklinde okuduunu belirterek, metni tekrar okumas gerektiini söyledi. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakan Elvan, kürsüye gelerek yeminini tekrar etti.

AçIKLAMA YAPTI

Elvan, yeni görevine balamas vesilesiyle yapt yazl açklamada, ekonomi politikalarnn esasnn, büyüme ve istihdam artrma amacyla uluslararas normlara uygun, effaf, öngörülebilir, hesap verebilir politikalarn tasarm ve uygulanmasnn salanmas olduuna dikkati çekti.

Türkiyenin kurala dayal ileyen bir piyasa ekonomisi geleneine sahip olduuna iaret eden Elvan, kurumlarn güçlendirilmesi ve kurallarn etkili bir biçimde iletilmesinin önemini vurgulad.

Elvan, oluturacaklar politikalarda ilgili tüm taraflarn katksn alarak istiareye dayal, katlmc bir anlayla hareket edeceklerini belirterek, unlar kaydetti:

MAKROEKONOMK STKRAR

Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrar muhafaza ederek büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandracaz. Öncelikli olarak ele aldmz enflasyonla mücadele sürecini, maliye politikalar ve dier tüm araçlarmzla kararl bir ekilde destekleyeceiz. Mali disiplini koruyarak gerçekçi bir risk yönetimi ile kamu finansmannn kalitesini artracaz. Vergi düzenlemeleri bata olmak üzere mevzuatta öngörülebilirliin artrlmas ve bu sayede yatrm ortamnn hem yerli hem de uluslararas giriimciler açsndan her bakmdan iyiletirilmesi için gerekli admlar, bata sivil toplum kurulular olmak üzere ilgili tüm taraflarla i birlii halinde atlacaktr.

Elvan, uygulayacaklar ekonomi politikalaryla, bir taraftan tüm vatandalarn üreterek gelir elde ettii bir ortam tesis ederken, dier taraftan bata Kovid-19 salgnnn olumsuz etkilerini gidermek olmak üzere insan odakl bir anlay içerisinde sosyal programlar hayata geçirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Elvan, Önümüzdeki dönem, küresel salgnn etkilerinin azald, yeni frsatlarn olutuu bir toparlanma dönemi olacaktr. Bu çerçevede, makroekonomik istikrar güçlendirirken, mikro reformlar içeren piyasa dostu bir dönüüm programna odaklanacaz. Üretim süreçlerinin ihracata dönük, yenilikçi ve ithalat bamll azalm bir yapya dönümesini salayarak yerli üretim kapasitemizi artracaz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git