Ekrem İmamoğlu celse arasında hakim karşısında: YSK üyelerini kastetmedim

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, celse arasında hakim karşısına çıktı.

Haberler 11.01.2022 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardndan YSK üyelerine hakaret ettii iddiasyla hakknda 4 yl 1 aya kadar hapis cezas istemiyle dava açlan stanbul Büyükehir Belediye (BB) Bakan Ekrem mamolu, celse arasnda hakim karsna çkt.

BURADA VERLEN DEMEç BR SORU ÜZERNE VERLEN DEMEçTR

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde celse arasnda açlan durumaya tutuksuz sank Ekrem mamolu ve avukat katld.

Ekrem mamolu savunmasnda, Öncelikle burada verilen demeç bir soru üzerine verilen demeçtir. Sorunun temelinde çileri Bakannn ahsma yönelik açklamalarnda Ahmak kelimesini kullanmasdr. Söz konusu cevabm bu sorunun üzerine olmutur, dolaysyla bana kullanlan bu ahmak kelimesine karlk olarak kullanlm bu ahmak kelimesidir ve muhatab da Sayn çileri Bakandr. çileri Bakan bu tarz ifadeleri birçok kez ahsma yönelik kullanmtr ve kullanmaya da devam etmektedir, bu tarz cümlelerin hem seçim ortamnda hem de seçim iptal edilmeyen önceki beyanlarnda da görmek mümkündür ifadelerini kulland.

BERAATM TALEP EDERM

çileri Bakannn söylemlerini bildiinden dolay Avrupa Konseyinde yapt konumasnda söz konusu kelimeyi kullandn öne süren mamolu, Kullanm olduum kelimenin muhatab bizzat çileri Bakannn kendisidir. O dönemde seçimi iptal edenler ibaresini kullanmamn nedeni ise siyasi iradenin seçimler üzerindeki basksn ve baskc tavrn ifade etmesi eklinde kullandm. Dolaysyla asla YSKy veya üyelerini herhangi birisini muhatap olarak böyle bir beyanda bulunmadm eklinde konutu.

mamolu, durumadan vareste tutulmay da talep ederek Beraatimi talep ederim dedi.

MUHATABI SYAS KLKLERDR

Cumhuriyet savcsnn sorusu üzerine tekrar söz verilen mamolu, Bizim hiçbir zaman mahkeme heyetlerine yönelik olumsuz muhataplmz olmad. Seçimin iptal edilmesine yönelik bütün siyasi aktörler, hükümeti temsil eden siyasi kimlikler ve herkes beyanda bulundular. YSKnn ne yapt ya da ne kararlar verdii benim sözümün muhatab deildir. Benim irademi kendi ifadem tanmlar, iptal edenler ibaresinden ettirenleri kast ettim. YSK üyelerini kast etmedim, seçim döneminde hizmet eden bütün seçim kurullarn terörist diye tanmlayan bata Sayn çileri Bakan olmak üzere birçok siyasi aktörün bu denli seçimin iptalinde etkili olduunun göstergesidir. Muhatab siyasi kiiliklerdir diye konutu.

KELMENN SERT BR ELETR OLDUUNU SAVUNDU

Sank avukat söz konusu kelimenin Hakaret olmas halinde ikayete tabii olmadan çileri Bakan Süleyman Soylu hakknda da iddianame düzenlenmesi gerektiini öne sürdü. Avukat, sözün muhatabnn Soylu olduunu belirterek Seçim sürecindeki birçok eylemi, konumas ve bunu destekleyici açklamalarna snarak seçim grevlilerin Terörist diyen bir iradenin temsilcisidir. Söyledii sözün arln kendisi de fark etmi olacak ki kendisi de gerekirse özür dileyeceini beyan etmitir eklinde savunma yapt. Söz konusu kelimenin sert bir siyasi eletiri olduunu ifade eden avukat, yazl savunma da sunacaklarn belirtti. Mahkeme, mamolunun vareste tutulma talebini kabul ederek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git