Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden sanığa tahliye

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, gönderdiği e-postalarla "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklu sanık Tuna Görgünoğlu'nun yargılandığı davada, sanığın tahliyesine hükmedildi.

Haberler 08.05.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk durumaya, sank Görgünolu tutuklu bulunduu cezaevinden SEGBS yoluyla baland. Durumada, müteki Ekrem mamolunun avukat da hazr bulundu.

Savunmasn yapan sank Görgünolu, iddiaya konu ifadeleri yazd mail adresi ve sosyal medya hesabnn kendisine ait olduunu belirterek, Ekrem mamolunun FETÖcü olduunu düündüüm için yazdm. Böyle olduunu da hala düünüyorum. Kendisinin CHPli olmadn ve CHPnin araç olarak kullanldn düünüyorum. Ben bunu engellemek ve uyar yapmak amacyla iddiaya konu sözleri yazdm. Beraatimi talep ediyorum. diye konutu.

Ekrem mamolunun avukat Sercan Polat ise soruturma aamasnda sann bakalaryla irtibatl olup olmad hususunda aratrma yaplmasn istediklerini kaydetti.

Polat, unlar kaydetti:

Ayrca hukuk fakültesini bitirdikten sonraki mesleindeki tercihleri de aratrlmal çünkü iddiaya konu edilen hakaret ve tehdit eylemlerinin de ayn dönemde olmas dikkat çekicidir. Sank sözlerinden piman olmadn beyan etmektedir. Bu sözleri söylerken muhakeme yetenei olup olmad hususunda üphelerimiz mevcuttur. Sann en üst hadlerden cezalandrlmasn isteriz.

Ara kararn açklayan mahkeme, tutuklu sank Görgünolunun savunmasnn alnm olmas, tutuklu kald süre, sabit ikametgah sahibi olmas, delillerin toplanm ve karartma ihtimalinin olmay ile kaçma üphesinin de bulunmamas nedenleriyle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, dosyann karar verilmek üzere incelemeye alnmasna hükmederek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git