Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava dosyası Yargıtay'a gönderildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. Mahkeme, görüşü alınmak üzere dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Haberler 02.10.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakrköy 7. Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülen durumaya Ekrem mamolu ve babas Hasan mamolu katlmad. Durumada sank avukatlar yer ald.

SAVCI DOSYANIN YARGITAYA GÖNDERLMESN TALEP ETT

Cumhuriyet savcs, yarglamada sanklarn beraat ettiklerini, dosyann Yargtaya gönderildiini, mütekilerin ikayetlerinden vazgeçtiklerini ifade etti. Ayrca savc, Yargtaydaki temyiz incelemesinde dosyann eksik hususlar nedeniyle bozulduunu kaydetti.

Mütekilerin ikayetlerinden vazgeçme örneklerinin dosyaya eklenmediini belirten savc, bu husus ile deerlendirme yaplmas için dosyann Yargtay Cumhuriyet Basavclna gönderilmesini istedi.

Ekrem mamolunun avukat Burcu Aydn, savcnn talebine karlk süre istedi. Hasan mamolunun avukat Ali Asker Kazak da mütekilerin müdahillik sfatlarnn sona erdiini, karara temyiz haklarnn bulunmadn bu sebeple de daha önceden verilen beraat kararnn kesinlemi olduunu söyledi. Avukat Kazak, bu nedenlerle daha önceden verilmi beraat karar nedeniyle yeniden karar verilmesine yer olmadna dair mahkemenin karar vermesini istedi.

MAHKEME SAVCI GÖRÜÜNÜN SANIKLAR LEHNE OLDUUNU DEERLENDRD

Savcnn görüünün sanklar lehine olduunu deerlendiren mahkeme heyeti, bu nedenle sank avukatlarna süre verilmemesine karar verdi. Mahkeme, görüü alnmak üzere dava dosyasnn Yargtay Cumhuriyet Basavclna gönderilmesine karar vererek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git