Elazığ'ın "gönüllüler ordusu" gönülleri fethediyor

Elazığ'da yaşanan depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından kente gelen gönüllüler ordusu, depremzedelerin hem ihtiyaçlarını karşılıyor hem de psikolojik destek sağlıyor.

Haberler 30.01.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yaanan depremin ardndan Türkiyenin dört bir yanndan kente gelen gönüllüler ordusu, depremzedelerin hem ihtiyaçlarn karlyor hem de psikolojik destek salyor.

Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan AFAD ve Türk Kzlay, bölgede adeta seferber oldu.

Bu kurumlarn yan sra Türkiyenin dört bir yanndan Elaza koan ve gönüllülük esasna göre çalan yardm kurulular da bölgede hummal ekilde fedakarca çalyor.

Depremzedelerin ihtiyaçlarnn karlanmas konusunda hizmet veren gönüllüler, ayn zamanda bölgedeki bata çocuklar olmak üzere psikolojik travma yaanmasnn önüne geçmek için çocuklarla yakndan ilgileniyor.

Türkiyenin bir ucundan gelerek depremzede çocuklarla basketbol, futbol ve yakan top gibi çeitli oyunlar oynayan gönüllüler, zaman zaman da onlara hediyeler vererek gönülleri fethediyor.

Bölgeye gelen sivil toplum kurulularndan Mamak nsani Yardm Platformunun gönüllülerinden Elif Motur, deprem öncesinde ihtiyaç sahipleriyle bulumak üzere Suriyeye gittiklerini ve deprem annda buradaki halkla bir arada olduklarn söyledi.

Depremi duyar duymaz Bize ihtiyaçlar var diyerek Türkiyeye döndüklerini ve depremin ertesi günü Elaza ulatklarn anlatan Motur, u anda önce gda yardmlar gerçekletirdik. Bölgeye çeitli yardmlar yapmak için trlarmz yolda. Gda yardm, battaniye gibi çeitli yardmlar getiriyoruz. Türk halk için biz buradayz elimizden geleni yapmaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

- Halen depremin etkisinden çkamayan çocuklar var

çocuklar çok sevdiklerini aktaran Motur, unlar kaydetti:

çocuklara ayr bir önem veriyoruz ve çok seviyoruz. çünkü depremden en çok çocuklar etkileniyor. Halen depremin etkisinden çkamayan çocuklar var. Bu çocuklardan bazlar en ufak bir artç depremde bile alamaya balyorlar. Biz de o yüzden spor salonundaki çocuklarla oyunlar oynuyor, sevdikleri eyleri datyoruz. Böylelikle onlara farkl bir ortam hazrlyoruz. çocuklar çok masumlar. Onlar için elimizden gelenin fazlasn yapmaya özen gösteriyoruz. Bir anlamda onlara yaadklarn unutturmaya çalyoruz.

çocuklarn kendilerine çok altn dile getiren Motur, zaman zaman çocuklarn kendilerinden ayrlmak bile istemediini sözlerine ekledi.

çocuklar da oyunlar oynadklarn ve kendileriyle ilgilenen aabey ve ablalarna minnettar olduklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git