Elçi cinayeti 442 gündür aydınlatılmadı

Her hafta Cuma günleri suikast sonucu öldürülen Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Yardımcısı Velat Alan, “63 hafta, 442 gün oldu ve halen ne yazık ki failler bulunamadı ve bu cinayet aydınlatılmadı” dedi.

Haberler 11.02.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, Surda katledilen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas, soruturma dosyasnn hzl ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta olduu gibi bir kez daha Diyarbakr Adliyesi önünde açklama yapt. çok sayda avukatn cübbeleriyle katld 63üncü hafta eyleminde üzerinde Elçinin fotorafnn yer ald Kürtçe ve Türkçe yazl Em te ji br nakin (Seni unutmayacaz) pankart açld. Baro adna açklamay Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Velat Alan yapt.

442 GÜNDÜR KARANLIKTA

Elçi cinayetinin aydnlatlmamas ve faillerin bulunmamasn protesto etmek amacyla bir kez daha toplandklarn dile getiren Alan, 63 hafta, 442 gün oldu ve halen ne yazk ki failler bulunamad ve bu cinayet aydnlatlmad. Biz bu cinayeti aydnlatmay kendimize ilke edindik ve mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceiz. Bu olayn faili meçhul kervanna katlmasna müsaade etmeyeceiz. Mücadelemiz bundan böylede devam edecektir. Failler buluna kadar her hafta burada olmaya devam edeceiz dedi. Açklama 5 dakikalk oturma eylemi ile son buldu.

Ana Sayfaya Git