Elçi davası ertelendi!

Diyarbakır Baro eski Başkanı Tahir Elçi'nin vurularak öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması olaylı geçti. Duruşma salonuna çevik kuvvet ekipleri girerken Elçi'nin avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme bunun üzerine duruşmayı 3 Mart 2021'e erteledi.

Haberler 22.10.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin vurularak öldürülmesine ilikin davann ilk durumas olayl geçti. Duruma salonuna çevik kuvvet ekipleri girerken Elçinin avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. M

Diyarbakr Baro Eski Bakan Tahir Elçi, Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayakl Minarenin çatmalarda tahrip olmasna tepki amacyla, 28 Kasm 2015te beraberindeki grupla basn açklamas yapt.

Elçi bu srada PKKl teröristler ile güvenlik güçleri arasnda çkan çatmada bana isabet eden kurunla yaamn yitirdi. Elçinin ölümüne ilikin firari PKKl terörist Uur Yakr ile tutuksuz sank polisler S.T., F.T. ve M.S.nin yarglanmasna Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde baland.

SANIKLAR MAHKEMEYE GETRLSN TALEB

HDPli milletvekilleri, çok sayda baro bakan, avukatlar, çeitli sivil toplum kuruluu temsilcisi ile Tahir Elçinin ei stajyer avukat Türkan Elçi duruma salonunda hazr bulundu.

Durumada, sanklar hakknda hazrlanan iddianame 3 Cumhuriyet Savcs tarafndan okundu. Sank polisler S.T., F.T. ve M.S. bulunduklar illerden Ses ve Görüntü Biliim Sistemiyle (SEGBS) savunma yapmak istedikleri srada, avukatlar, sanklarn duruma salonuna gelip, sorgularnn yaplmasn mahkeme heyetinden talep etti. Avukatlarn itirazlar nedeniyle sanklar savunma yapamaynca, mahkeme heyeti durumaya ara verdi.

BARO BAKANI SALONDAN çIKARILDI

Arann ardndan balayan durumada söz hakk verilmeden konuma yapan Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, duruma düzenini bozduu gerekçesiyle salonundan çkarlabilecei konusunda uyarld.

Daha sonra dier avukatlarn da söz almak istemesi nedeniyle duruma salonunda gerginlik çkt. Gerginliin ardndan duruma salonuna çevik kuvvet geldi. çevik kuvvet polisleri duruma salonunda önlem alrken, avukatlar yaptklar savunmada reddi hakim talebinde bulundu.

DURUMA MART 2021E ERTELEND

Mahkeme heyeti ise avukatlarn reddi hakim taleplerini deerlendirmek ve ara karar açklamak üzere durumaya yeniden ara verdi. Arann ardndan kararn açklayan mahkeme heyeti, reddi hakim talebiyle ilgili karar verilmek üzere dosyay üst mahkemeye gönderdi. Duruma ise 3 Mart 2021e erteledi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede sank polisler M.S., F.T. ile S.T.nin bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yldan 6 yla kadar hapsi, terörist Yakrn ise 2 polisi ehit etmek, ülke birliini ve bütünlüünü bozmaktan 3 kez arlatrlm müebbet, Elçiyi olas kastla öldürmekten 20 yl, polis memuru S.T.yi öldürmeye teebbüsten 20 yl, izinsiz silah bulundurmaktan 5 yl olmak üzere toplam 3 kez arlatrlm müebbet ve 45 yl hapsi isteniyor.

Ana Sayfaya Git