Elçi davasında tanıklar dinlenecek

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin 3’ü polis 4 kişi hakkında açılanan davanın üçüncü duruşması yarın görülecek. Tanıkların dinleneceği duruşma öncesinde Türkan Elçi, "5 yılın ardından katıldığımız ilk duruşmada dışarıya atılmakla tehdit edildik. Umarım yine aynı şeyleri yaşamayız" paylaşımında bulundu.

Haberler 14.07.2021 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda sokaa çkma yasaklarnn sürdüü 28 Kasm 2015te Sur ilçesindeki Dört Ayakl Minare önünde katledilen Diyarbakr Barosu Bakan Tahir Elçi cinayetine ilikin 3ü polis 4 sank açlan davann üçüncü durumas bugün 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülecek. Diyarbakr Barosundan çok sayda avukatn katlaca durumada, tanklarn dinlenmesi bekleniyor.

Cinayetten 4 yl sonra açlan davada tutuksuz yarglanan sank polisler F.T., S.T. ile M.S.nin bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 3 yldan 9 yla kadar hapsi istenirken, firari sank Uur Yakr hakknda ise, hem Elçi hem de ayn gün öldürülen polisler Cengiz Erdur ve Ahmet çiftaslan cinayetleri suçlamasyla üç kez arlatrlm müebbet ve 45 yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan 3ü polis 4 sank hakknda hazrlanan iddianame, 3 Nisan 2020 günü Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi, ilk duruma 21 Ekim 2020de, ikinci duruma ise 3 Martta görüldü.

TÜRKAN ELçDEN PAYLAIM

Türkan Elçi, bugün görülecek duruma öncesi sosyal medya hesabndan paylamda bulundu. Elçi, paylamnda öyle yazd: 5 yln ardndan katldmz ilk durumada darya atlmakla tehdit edildik. Bir madur olarak bana çok ar geldi, bitmeyen ba ars ikayeti sonucunca MR çektirdiimde yer yer beyin kanamalarna rastlanld. Yarn 3. Durumamz var, umarm yine ayn eyleri yaamayz.

Ana Sayfaya Git