Elektrik kesintilerine vantilatörlü çözüm arayışı

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde bazı kişiler, elektriklerin sık sık kesilmesi sorununa, aşırı ısınan sokak panolarının önüne vantilatör bağlayarak kendilerince çözüm bulmaya çalışıyor. DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, bu uygulamanın kabuledilemez olduğunu, bunun hem tehlikeli hem de suç olduğunu, çözümün pano ve trafo yükünü azaltmak için kaçak elektrik kullanımından vazgeçmek olduğunu söyledi.

Haberler 01.01.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesindeki baz mahallelerde kapasitenin üzerinde enerji kullanlmas nedeniyle sokak panorlarndaki arteller ar yük nedeniyle sk sk otomotik olarak düüyor. Elektriklerin kesilmesi üzerine vatandalar, sokak panolarna vantilatör balayarak, ar snan cihazlar soutarak, kendince çözüm buluyor.

Bismil Kurtulu Mahallesindeki tren gar arkasnda, Kurtulu mam Hatip Ortaokulu bitiiindeki elektrik panosuna vantilatör balayan mahalle sakinleri, kendilerince böyle bir çözüm bulduunu söyledi.

KESNTLERE KARI

Dicle Elektrik Datm Anonim irketi (DEDA) Genel Müdürü Murat Karagüzel, bu tür bir uygulamay kabul etmelerinin mümkün olmadn, bunun hem tehlikeli hemde suç olduunu belirterek, Vatandalarmzdan bu tür davranlarndan kaçnmalarn istiyoruz. Pano ve trafolar açmalar yasak olduu halde açtklarnda hayati tehlikeleri söz konusu olabilir. Elektrik kesintilerinin önüne geçmek istiyorlarla o trafo ve panolarn yükünü azaltmak için kaçak elektrik kullanmndan vazgeçmeleri gerekir. Yaptklarn kabul etmemiz ve çözüm olarak görmemez mümkün deildir. Bizim ekipler gördüünde zaten bu tür durumlara müdahale ediyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git