Elitaş: CHP, HDP ve İYİ Parti arasında oy geçişleri oldu

AK Parti Grup Başkanvekili ve kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Kayseri milletvekili seçilen Mustafa Elitaş, "Bütün olumsuzlara rağmen, bütün dışarıdan kaynaklı Türkiye aleyhine yapılmış operasyonlara rağmen böyle bir sonuç büyük bir başarıdır. CHP, HDP ve İYİ Parti arasında oy geçişleri oldu.

Haberler 25.06.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili ve kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Kayseri milletvekili seçilen Mustafa Elita, Bütün olumsuzlara ramen, bütün dardan kaynakl Türkiye aleyhine yaplm operasyonlara ramen böyle bir sonuç büyük bir baardr. CHP, HDP ve Y Parti arasnda oy geçileri oldu. Cumhurbakanlnda HDPliler Muharrem nceye, milletvekilliinde de CHPliler HDPye oy vermiler. Y Partililer de cumhurbakanlnda nceye oy vermiler dedi.

AK Parti Kayseri l Bakanlnda ilk gelen seçim sonuçlarn gazetecilere deerlendiren Mustafa Elita, Biz beklediimiz sonuca ulatk. Bizim beklediimiz en düük 16 Nisan anayasa referandumundaki yüzde 51.5 oydu. 16 Nisan tarihinde hem AK Partide hem de MHPde baz kardelerimiz sistem konusunda zihinlerinde iyi mi acaba, eskisine devam etsek daha m iyi olur düüncesinde olanlardan dolay öyle çkmt. imdi onun üzerinde bir oy oran aldk. Milletvekillii seçimlerinde Cumhur ttifak beklenen oyu alyor. Cumhurbakanl seçimlerinde de beklediimiz oy oranna doru gidiyoruz. Bütün olumsuzlara ramen, bütün dardan kaynakl Türkiye aleyhine yaplm operasyonlara ramen böyle bir sonuç büyük bir baardr diye konutu.

MHPYE DÜÜK OY ORANI YORUMU, FETÖNÜN ALGI OPERASYONU

CHPnin aday Muharrem ncenin dodugu yer olan Yalovadan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sandklarda önde çktna dikkate çeken Elita, sözlerini öyle sürdürdü:

Cumhurbakanmz ncenin doduu, övündüü ilçesinden yüzde 80den fazla oy ald. Hem Meral Akenerin hem de Muharrem ncenin oy kulland sandktan da Cumhurbakanmzn yüksek oranda oy aldn görüyoruz. Bu büyük bir teveccühün sonucu. Bu baar halkla ba kurabilen, bütünleebilen yllardr bu ülkeye hizmet etmi bir siyasi liderin ald baardr. MHP hakknda bugüne kadar yaplan yüzde 3-4 orann da oy alaca yönündeki yorumlarn tamannn mesnetsiz olduu, FETÖnün yaygnlatrd bir alg operasyonu olduu ortaya çkt. Bu algy yalan gerçek gibi söyleyen ve kendini dindar gösteren ama arkalarndan bir eytani akln olduunu gören FETÖcüler yapmaya çalt.

Milletvekiili oylamasnda partiler arasnda ilginç geçiler yaandn belirten Elita, CHP, HDP ve Y Parti arasnda oy geçileri oldu. Cumhurbakanlnda HDPliler Muharrem nceye, milletvekilliinde de CHPliler HDPye oy vermiler. Y Partililer de cumhurbakanlnda nceye oy vermiler. Bu tabloya bakarsak Meral Akener milletvekili olamad için 24 Hazirandan sonra Koray Aydnn Y Parti Genel Bakan olma ihtimali dodu. Ayn durum CHP için de geçerli. nce, partisinden daha fazla oy ald. Muharrem nce de önümüzdeki genel kurulda genel bakanlk için aday olacaktr. CHPde büyük bir hesaplama var. Allah CHPlelere yardm etsin. Hem CHPli hem Y Partili hemde Saadet Partili vatandalara PKKy merulatrma operasyonlarndan uzak durun dedik. Liderleri bizi inkar ettiler. Bizim doru söylemediimizi anlattlar. Birkaç gün içinde yorumcular HDPye ne kadar büyük bir destek verildiini görecekler dedi.

Ana Sayfaya Git