Eller Tetikte!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin dün Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında bulunan alanda başlattığı tatbikat devam ediyor. Tatbikat alanı düne göre biraz daha genişletilirken, sınır bölgesindeki askerlik hareketlilik de devam etti.

Haberler 20.09.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetlerinin dün rnakn Silopi lçesi ile Habur Snr Kaps arasnda bulunan alanda balatt tatbikat devam ediyor. Tatbikat alan düne göre biraz daha geniletilirken, snr bölgesindeki askerlik hareketlilik de devam etti.

SINIRDA TATBKAT SÜRÜYOR

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin 25 Eylülde yapacan açklad bamszlk referandumu ile ilgili tartmalara, mesaj olarak deerlendirilen Türk Silahl Kuvvetlerinin Irak snrndaki tatbikat devam ediyor. Irak snrna 2 kilometre uzaklktaki Habur Snr Kapsndaki TIR parknn hemen karsndaki bulunan arazide dün balatlan tatbikata M-60-T tanklar, ksa menzilli hava sistemi olan stinger füze rampalar, anti tank zrhl muharebe araçlar, gelitirilmi zrhl personel tayc, zrhl muharebe araçlar, 2 frtna obüs topu, tank çekicileri, ilk yardm araçlar gibi yaklak 100 askeri araç katlyor.

MAKNALARI KAZI YAPTI

Tatbikat alannda dün i makineleri tatbikata katlan askeri araçlar için mevzi kazmaya devam etti. Tatbikata katlan tanklar bugün hazrlanan plana göre arazide manevra yaparak, beli konumlara yerleti. Askeri tatbikatn gerçekletii alann çevresi ise, Verimli Jandarma Karakolunda görevli askerler tarafndan sk korunduu göze çarpt.

Ana Sayfaya Git