Elmalı'da şok edici iddialar!

Elmalı davası olayında çıkan karar Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 6 yaşındaki kız çocuğu ve 9 yaşındaki ağabeyine cinsel istismarda bulunulduğu babaannenin şikayeti ile ortaya çıktı. Şikayet sonrası G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G., Çocuk İzlem Merkezi'nde doktorlar gözetiminde ifade verdi. İki kardeş çizdiği resimler ve mektup ile yaşananları anlattı. Kan donduran olay ile ilgili Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nden tepki çeken bir karar çıktı. Çocukları cinsel istismara sürüklediği iddia edilen anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A. serbest bırakıldı. Elmalı davasında çıkan kararın ardından peş peşe son dakika açıklamaları geldi. Aile Bakanlığı, karara itiraz ettiğini, AK Parti sürecin takipçisi olacağını bildirdi. Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı da dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

Haberler 30.06.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada iki çocua cinsel istismarda bulunduu iddiasyla tutuklanan annenin ve çocuklarn üvey babasnn adli kontrolle serbest braklmas Türkiyeyi ayaa kaldrd. Sosyal medyada açlan konu balklar ile karara tepki gösterilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlndan da açklama geldi. Açklamada, karara itiraz edildii, davann takipçisi olunaca vurguland. AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de duruma ilikin bir açklama yapt, sürecin takipçisi olunacann altn çizdi. Elmal Cumhuriyet Basavcl da yapt son dakika açklamasnda dikkat çeken ifadeler kulland.

BABAANNE KAYETç OLDU

Balkesirde yaayan babaanne G.Snin savcla bavurusuyla ortaya çkan korkun olay iddiaya göre öyle geliti. Geçen yl haziran aynda, savcla müracaat eden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yanda olan iki torununun cinsel istismara urad iddiasyla, eski gelini Merve A., kocas Rahmi A. ile gelininin erkek arkadalarndan ikayetçi oldu. Savclk, babaannelerinin yannda olan, istismara urad öne sürülen ana snf örencisi G.E.G. ile aabeyi .E.G.nin, çocuk zlem Merkezinde doktorlar gözetiminde ifadesine bavurdu.

çOCUKLAR çZEREK ANLATTI

Küçük kz ve aabeyi, balarna gelenleri, deftere yaptklar çizimlerle anlatmaya çalt. fadesinde anne ve babasnn ayrldn söyleyen G.E.G., annesi Merve A.nn Rahmi A. ile evlendiini, ancak F., A., M. ve M. adl erkeklerle de ilikisi olduunu söyleyerek, geçen yl üvey babas Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kiilerin kendisine istismarda bulunduunu anlatt. G.E.G.nin, bandan geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babas Rahmi A. ve days S.den ikayetçi olduunu ve aabeyiyle kendisine çok ac çektirdiklerini anlatt örenildi. G.E.G, anneanne F.G. ile days S. C.G.nin de kendisini çok dövdüünü söyledi.

.E.G. ise anneannesinin Finikedeki evinde kald 7-8 aylk süreçte oklava ve arj kablolaryla dövüldüünü iddia etti. .E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve days S.nin kendisinin özel bölgelerine dokunduunu ileri sürdü.

DOLDURUA GELDLER DED BERAAT ETT

Soruturma kapsamnda anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklanrken, olaya ilikin davann üçüncü durumas dün Elmal Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A. tutuklu bulunduklar Antalya L Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan SEGBS vastasyla katlrken, suça sürüklenen çocuk sfatyla tutuksuz yarglanan day S.C.G. ile taraflarn avukatlar duruma salonunda hazr bulundu. Durumada tekrar ifade veren anne Merve A. çocuklarmn doldurua gelerek yalan beyanda bulunduklarn düünüyorum. Suçlamalar kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatm istiyorum dedi. Rahmi A.da suçlamalar kabul etmediini söyledi.

SERBEST KALDILAR

fadelerinin ardndan mahkeme heyeti sanklar Merve A. ve Rahmi A.nn yurt dna çk yasa artyla adli kontrolle serbest braklmasna hükmederek, durumay erteledi.

çOCUKLARIN HAYATLARINDAN ENDE EDYORUZ

Davadan beraat kararnn çkmas büyük tepki toplarken UCM Saadet Öretmen çocuk stismar ile Mücadele Dernei Türkiye Hukuk Koordinatörü avukat Gülah Ekin Ta, duruma sonras beraat kararna tepki gösterdi. Ta, Biz bugün çok heyecanl, umutlu geldik, fakat bugünkü yarglamann sonunda sözde öz anne ve üvey babaya tahliye karar çkt. Tahliye karar hukuka hiçbir ekilde uygun deildir. Bu çocuklarn ölmesi mi gerekiyor adaletin doru olmas için. Biz bu çocuklarn arkasndan yas m tutacaz? Bu çocuklarn sonuna kadar söz veriyoruz davalarnn takipçisi olacaz. Adalet mülkün temelidir yazsn hepimiz bugün gerçekletirmeyi düünüyorduk fakat olmad. nallah bir sonraki celse umutluyuz ki adil bir karar çksn dedi.

BAKANLIK, KARARA TRAZ ETTK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl, tepki çeken kararn ardndan bir açklama yaynlad. Açklamada, karara itiraz edildii, tutuklama talebinin yinelendii vurguland. Yaplan açklamada Faillerin mümkün olan en ar cezay almas için devam eden hukuki süreçte çocuklarmzn üstün yarar gözetilerek Bakanlmzca yakn takibimizi sürdüreceiz denildi.

EVLATLARIMIZ GÜVEN ALTINDADIR

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de Twitterdan açklama yapt ve unlar söyledi: AK Parti olarak Antalya Elmalda iki evladmzn istismar edilmesi davasn yakndan takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ar cezay almas en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlmz hem yarglama sürecine müdahil olmutur; hem de evlatlarmz ihtiyaç duyduklar hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarmz güven altndadr. Adaletin tecelli edeceine inanyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Adalet kurumu hereyi aça çkaracaktr. Vicdanlaryla bu evlatlarmza destek olan herkese ükranlarmz sunuyoruz.

BASAVCILIKTAN SON DAKKA AçIKLAMASI

Elmal Cumhuriyet Basavçcl, Türkiyeyi ayaa kaldran olaya ilikin yapt son dakika açklamasnda, baz sosyal medya platformlarnda Antalyann Elmal ilçesinde 2019da gerçekletii öne sürülen iki çocuun istismar edilmesi olay ile ilgili yürütülen yarglamaya ilikin bir ksm iddialar karsnda kamuoyunun doru bilgilendirilmesi amacyla basn açklamas yaplmas gereinin duyulduu belirtildi.

Açklamada, Balkesirde Edremit Cumhuriyet Basavclna 5 Mays 2020de bavuran çocuklarn babaannelerinin Antalyann Finike ilçesindeki torunlarnn anne, üvey baba ve daylar tarafndan 2019da cinsel istismara uradklar iddiasyla ihbar ve ikayette bulunduu aktarld.

SORUTURMA DEVAM EDYOR

Cumhuriyet Basavcl tarafndan derhal soruturma balatld ve çocuklara psiko-sosyal destek verildii kaydedilen açklamada, Madurlarn çocuk zlem Merkezinde beyanlar alnmtr. Yürütülen soruturma neticesinde elde edilen bulgular ve çocuklara kar nitelikli cinsel istismar eylemlerinin gerçekletirildii yönünde yeterli üphe olutuu kanaatiyle 24 Temmuz 2020de düzenlenen iddianame ile sanklarn cezalandrlmas istemiyle Elmal Ar Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davas açlmtr. ifadeleri kullanld.

Delillerin tam olarak toplanmam olmas, delillerin karartlma ihtimalinin bulunmas gerekçeleriyle sanklarn 16 Ekim 2020de tutuklanmasna karar verildii vurgulanan açklamada, yarglama sürecinde ise delillerin toplanm olmas ve alnan beyanlardaki çelikiler dikkate alnarak sanklarn 5 Ocak 2021de tutuksuz yarglanmalarna karar verildii belirtildi.

Elmal Cumhuriyet Basavclnca tutuksuz yarglamaya yaplan itirazn Antalya 10. Ar Ceza Mahkemesince reddedildii kaydedilen açklamada, yarglama sürecinin basavclkça titizlikle takip edildii vurguland.

Açklamada, 5 ay önce tutuksuz yarglanmalarna karar verilen sanklar hakkndaki yarglama süreci devam etmekte olup, son duruma 21 Mays 2021de yaplarak, durumas 17 Eylül 2021 tarihine braklmtr. Yarglama sürecinde alnan madur beyanlar ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte deerlendirilecek olup, nihai karar bamsz ve tarafsz yargya aittir. Cumhuriyet Basavclmz tarafndan yarglama süreci titizlikle takip edilmektedir. denildi.

Ana Sayfaya Git