Emekli hekimlere zam geliyor

Bakan Koca'dan emekli hekim maaşlarına ilişkin açıklama

Haberler 19.07.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 19.07.2018 - 11:19

Salk Bakan Fahrettin Koca:

Pratisyen hekim emeklilerine takriben bin 500, uzman hekim emeklilerine de 2 bin lira emekli maa art getirilecek

Tüm salk personellerine ylda 60 gün, yani her yl 2 ay fiili hizmet zamm verilecek

Salk Bakan Fahrettin Koca, hekimlerin emekli maalarnn yükseltilmesine ilikin Kanun tasarna göre, pratisyen hekim emeklilerine takriben bin 500, uzman hekim emeklilerine de 2 bin lira ücret art getirileceini bildirdi.

Koca, Twitterdan, Salkla lgili Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Tasarsnda yer alacak düzenlemelere ilikin paylamda bulundu.

Buna göre, salk turizmi potansiyelini harekete geçirmek için üniversiteler, Salk Bakanl ve özel sektörün i birlii yapmas ve koordineli çalmas salanacak.

Özellikli tbbi hizmetler (kanser cerrahisi, organ nakli vb) veren, bata doktorlar olmak üzere tüm salk çalanlarnn döner sermaye katk paylarnn tavanlarnda yükselmeye gidilecek.

K BN LRAYA YAKIN ZAM

Salk turizmi alannda hizmet veren ve art deer üreten salk personelinin döner sermaye tavan artrlacak, doktorlara tavan snrlamas olmakszn gelir elde etme imkan tannacak.

Özellikli tbbi hizmetler veren personelin ve salk turizmi hizmeti veren personelin döner sermaye ile desteklenmesi, üniversite hastanelerinde de uygulamaya konulacak.

Tüm salk personellerine (hekim, di hekimi, eczac, hemire, fizyoterapist vb) ylda 60 gün, yani her yl 2 ay fiili hizmet zamm verilecek.

Pratisyen hekim emeklilerine takriben bin 500, uzman hekim emeklilerine 2 bin lira ücret art salanacak.

Uluslararas salk hizmetleri alannda Türkiyede sunulan hizmetlerin tantmn yapmak, kamu ve özel sektörün salk turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek, hastalarn Türkiyeye gelmesi için engeller varsa (ulam, gümrük, vize vb) bunlar amak ve dier sorunlarla ilgilenmek için uluslararas Salk Hizmetleri Anonim irketi kurulacak.

++++

Bedelli askerlik teklifi Mecliste

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, bedelli askerlik düzenlemesini içeren kanun teklifini Meclis Bakanlna sunduklarn bildirdi.

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, TBMM Basn kaps önünde düzenledii basn toplantsnda bedelli askerlik düzenlemesini de içeren 18 maddelik kanun teklifini Meclis Bakanlna verdiklerini açklad.

Mehmet Mu, kanun teklifinde bulunan bedelli askerlik düzenlemesine ilikin unlar söyledi:

Ülkemize hayrl uurlu olsun. Bu teklif içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenleme bulunmaktadr. Teklifteki rakamlar teyit etmek istiyorum. 31 Aralk 1993 öncesi doanlar yararlanabileceklerdir. 1993lüler de dahil. Bedel 15 bin lira ve en genç ya 25.

Engelli olup da askere elverisiz olanlar da bu bedeli ödemek artyla, yararlanabileceklerdir. Sadece 28 gün temel askerlik eitimine tabi olmayacaklardr.

Yurt dnda olanlar ise 2 bin Avroluk bedel söz konusu. Onlar uzaktan eitimle temel askerlik eitimini alm olacaklardr. 28 gün ile ilgili herhangi bir düzenleme olmayacaktr.

Her Türkiye Cumhuriyeti vatanda bunu yerine getirecektir. Kamu ya da özel sektörde çalanlar bu kanun kapsamnda deerlendirilecek ve kendileri ücretsiz izinli saylacaklardr. 1 Ocak 1994lüler dahil deil. 2 Ocak ta bir gün denilir, bunun sonu yok. Bir noktada kesmek durumundasnz. Teklif yürürlüe girdii günden itibaren 3 ay içinde bavurabilirler. u anda silahaltnda olanlar tekliften yararlanamyorlar.

KATILIMIN GEçM DÖNEMLERN ÜSTÜNDE OLACAINI DÜÜNÜYORUM

Mehmet Mu, geçmi dönemde yaplan bedelli askerlik düzenlemesinden daha fazla katlm olacan öngördüklerini belirterek öyle devam etti:

Bundan önce yaplan düzenlenme 200 bin kii müracaat etti. Daha fazla rakamn müracaat etmesini beklemekteyim. 1 milyon 324 bin civarnda kiiyi ilgilendiren düzenlemedir. Katlm hep beraber göreceiz ama geçmi dönemlerdeki katlmn daha üstünde olacan düünmekteyim. Elde edilecek gelir Hazine Bakanlna aktarlacak. Savunma Sanayi, Silahl Kuvvetlerin ihtiyaçlar konusunda deerlendirilebilir. Geliri Cumhurbakan yetki vermek suretiyle ilgili alanlara aktarlmas söz konusu olacaktr.

Ana Sayfaya Git