Emekliler de zamma tepkili

Hayat pahalılığı karşısında maaşlarının eridiğini dile getiren emekliler, ay sonunu getiremediklerini, yapılan zammın hayat pahalılığı karşısında çok yetersiz kaldığını söylediler.

Haberler 07.07.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayat pahall karsnda maalarnn eridiini dile getiren emekliler, ay sonunu getiremediklerini, yaplan zammn hayat pahall karsnda çok yetersiz kaldn söylediler.

Yaklak 8,5 milyon içi emeklisi ve hak sahibinin aylklar da bu yln ilk 6 aylk enflasyon rakamyla belirlenecek. çi emeklilerinin aylklar, 6 aylk enflasyon orannda zamlanacak. Buna göre, SSK ve BA-KUR emeklisinin zam oran yüzde 8,45 olacak.

Bu artla en düük emekli ayl 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 420 TLden 2 bin 624 TLye, en düük esnaf BA-KUR ayl bin 763 TLden bin 912 TLye, en düük tarm BA-KUR ayl da bin 662 TLden bin 802 TLye yükselecek.

TÜKin Haziran enflasyon verilerini açklamasnn ardndan emekli maalarna yaplacak zamlar belli oldu. Zamlar deerlendiren emekliler, hayat pahall karsnda zamlarn yetersiz kaldn emekli maalarnn bir eye yetmediini ve geçinmekte zorlandklarn kaydettiler.

VERDKLER ZAM MAAIMA EN FAZLA 200 TL YANSIYACAK BU PARAYLA BR TENEKE YA BLE GELMYOR

Maann yetmediini hiç olmazsa elektrik ve doal gaza yaplan art kadar bir zamm hak ettiklerini dile getiren Osman Toprak, verilen zammn bir teneke ya etmediine dikkat çekti

Toprak, Son yaplan zamdan hiçbir emekli memnun deil, son 2 aydr her eye zam geldi, milletin artk gücü kalmad. Bir emekli olarak ay sonunu borçlu olarak kapatyorum, yüzde 3-5-7lerle olacak ey deil ki, garibanlar ne yapsn, gda da uçmu gitmi her gün zam geliyor bir sene içerisinde yüzde iki yüz zam gelmi bir ey alamyoruz. Verdikleri zam maama en fazla 200 TL yansyacak bu parayla bir teneke ya bile gelmiyor. Doal gaz ve elektrie her ay zam geliyor. Gerçekten çok zor. dedi.

KEKE ELEKTRK VE DOAL GAZ KADAR MAALARIMIZA ZAM YAPILSAYDI

Doal gaz ve elektrie yaplan yüzde 15 ile yüzde 12lik zam gibi emekli maalarnn da ayn seviyede maalarnn neden yükseltilmediini sorgulayan Abdulaziz Yldz, öyle konutu:

Siz ne bekliyordunuz ki? Adamlar har vurup harman savuruyorlar, bir Milletvekili, bakan ne kadar ald belli ama halk ölsün, ben 2 bin 500 TL maa alyorum, çocuklar ayrld için ben ve eim tek bamza yayoruz, evimiz kira deil ama doru dürü yaayabiliyor muyuz? Hayr, et yok, har vurup harman savurmuyoruz, kuru ekmekle idare ediyoruz.

DARE EDYORUZ AMA YÜZDE 7-8 ZAM DEL K

Yaplan zammn çok düük olduunu söyleyen Hayrettin çatraç, kiilerin bütçelerine göre hareket etmeleri gerektiine dikkat çekti.

çatraç, Yaptklar zam bir sakz paras, biraz daha yükseltseydiler ne olacakt? Biz de yaptklar zamdan bir ey anlamadk. dare de ediyoruz ama yüzde 7-8 zam deil ki, yine de bu mamza ükrediyoruz. Olmayan da var ben ükürdarm, Allah, kira verenlerin yardmcs olsun, benim hiç olmazsa kiram yok ama idare etmek gerekiyor. Kimi isterse maan bir günde yer kiminin can isterse bir ayda idare ederek yer herkes ayan yorganna göre uzatmas gerekir. Herkes bütçesine göre hareket ederse kimse aç kalmaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git