"Emeklilerimiz bayram ikramiyesini haziranın ilk haftasında alacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: "Emeklilerimiz Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda net olarak maaşına bakılmaksızın 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, haziranın ilk haftasında inşallah" dedi.

Haberler 26.05.2018 - 12:49 Son Güncelleme : 26.05.2018 - 12:52

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, Emeklilerimiz Kurban Bayram ve Ramazan Bayramnda net olarak maana baklmakszn 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, hazirann ilk haftasnda inallah. dedi.

Sarerolu, CNN Türk canl yaynnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu, sorular yantlad.

Emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi düzenlemesine ilikin soru üzerine Sarerolu, emeklilerle ilgili bu düzenlemenin önemine iaret etti.

Bu konuda farkl spekülasyonlar yapldn belirten Sarerolu, 1000 TL deil, altnda verilecek, maalara göre verilecek iddialarnn, külliyen yanl bilgi olduunu söyledi.

Sarerolu, SSK, Emekli Sand, Ba-Kur, emekli maa alan tüm hak sahiplerimiz, vatandalarmz, emeklilerimiz Kurban Bayram ve Ramazan Bayramnda net olarak maana baklmakszn 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, hazirann ilk haftasnda inallah. kramiyemizi ayr ödeyeceiz, emekli maalarn ayr ödeyeceiz. Bunu da özellikle ifade edelim. Bu durumda ne kadar ikramiye yatt net olarak da görülmü olacak. dedi.

Daha iyi ders çalmas gerekiyor

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem ncenin, AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan polis, öretmen, hemire, din görevlisi ve dier idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3600e çkarlmas vaadinin, seçimden önce KHK ile hemen gerçekletirilmesi çarsnn hatrlatlmas üzerine Sarerolu, öyle konutu:

Muharrem Beyin, birazck böyle bu konularla alakal daha iyi ders çalmas gerekiyor bence. Normal üslubumda yoktur böyle eyler söylemek ama bakanlm ilgilendiren bir konu.

Sarerolu, düzenlemenin seçimden sonra yaplmasnn öngörüldüünü, emeklilikle ilgili bir düzenleme olduu için de bu grupta çalanlarda herhangi bir hak kayb yaanmayacan belirtti.

ncenin 18 yan altndakilere ücretsiz salk hizmeti vaadinde bulunduunu da hatrlatan Sarerolu, unlar kaydetti:

Biz bu vaadi 10 sene önce zaten hayata geçirmi durumdayz. Annesi, babas sigortal olsun olmasn, ailesinde sigortaya borcu olsun olmasn, bütün 18 yandan küçük çocuklarmz, evlatlarmz, gençlerimiz Genel Salk Sigortas kapsamnda her hastaneden ücretsiz salk hizmeti alyorlar. Bu balamda biz zaten bu konularda çalmalarmz, hassasiyetlerimizi en üst seviyede sürdürüyoruz. Söz konusu vatandalarmz olunca bu düzenleme (3600 ek gösterge) de Mecliste yasama faaliyetleri balad andan itibaren, güçlü bir Meclis yapsyla iktidarmz tarafndan inallah hemen hayata geçirilecek.

Ana Sayfaya Git