Emekliye promosyonu özel bankalar da verecek

Yaklaşık 11,5 milyon emekliye aylıkları karşılığında ödenecek banka promosyonu için SGK ile bankalar arasında gelecek hafta protokol imzalanması bekleniyor.

Haberler 28.01.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 11,5 milyon emekliye aylklar karlnda verilecek banka promosyonu için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasnda gelecek hafta protokol imzalanmas bekleniyor. lk etapta kamu bankalarnn taraf olduu protokolü, baz özel bankalarn da imzalayp emeklilere promosyon verecei örenildi.

Babakan Binali Yldrmn ödenecek rakamlar açklamasna ramen emeklilere verilecek banka promosyonu gündemdeki yerini koruyor. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolunun promosyon ödemelerinin mart aynda yaplacan duyurmas gözleri bankalarla imzalanacak protokole çevirdi.

SGK ile kamu bankalar arasnda bir süredir devam eden görümelerin tamamlanmasyla Promosyon Protokolünde imza aamasna gelindi. lk etapta kamu bankalarnn taraf olduu protokolün, gelecek hafta SGK ile bankalar arasnda imzalanmas bekleniyor.

Bu arada, 11,5 milyonu bulan emekli müteri pastasndaki paylarn kaptrmama ve daha çok emekli müteri çekebilme düüncesi özel bankalar da promosyon konusunda harekete geçirdi. Emeklilerin maalar için SGKnn her yl bankalar araclyla ödedii yaklak 150 milyar liraya odaklanan baz özel bankalarn, kamu bankalar için belirlenen artlar kabul ettii örenildi. Böylece özel bankalar da protokolü imzalayp, emeklilere belirlenen miktarda promosyon verecek.

- lk ödemeler mart aynda balayacak

lk ödemeleri mart ay içinde yaplmas planlanan banka promosyonu kapsamnda, bin lira altnda emekli maa alanlara 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasnda emekli maa alanlara 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maa alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yaplacak.

Promosyon imkanndan faydalanmak için emeklilerin öncelikle iki aktif fatura için otomatik ödeme talimat vermesi gerekecek. Bunun yannda ya kredili mevduat hesab açtrlacak ya da kredi kart kabul edilecek.

Emekliler, verilecek promosyon karlnda 3 yl boyunca ayn bankadan aylklarn alacak.

Ana Sayfaya Git