Emniyet uyardı: IŞİD’e mali finans sağladıkları belirlenen 4 kişi Diyarbakır’da yakalandı.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığının il emniyet müdürlüklerine gönderdiği istihbari bilgi paylaşımı üzerine IŞİD’e mali finans sağladıkları belirlenen 4 kişi Diyarbakır’da yakalandı.

Haberler 18.08.2022 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiyede bazı radikal grupların çatışmalı bölgelerdeki terör örgütlerine parasal mali destek sağladıkları yönünde il emniyet müdürlükleriyle istihbari bilgi paylaştı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti.

Suriye başta olmak üzere çatışmalı bölgelerde faaliyet yürüten IŞİD benzeri, yapılanmalara finans sağladıkları, toplanan paraları Suriye İdlibte faaliyet gösteren IŞİDli teröristlere aktardıkları belirlenen 4 kişi Diyarbakırda düzenlenen operasyonla yakalandı.

İNFAK ETMEYE çAĞIRILIYORSUNUZ

Farisul Akide isimli sosyal medya hesabından Yine infak etmeye çağırılıyorsunuz başlığıyla İdlibteki IŞİDli teröristlere destek amacıyla nakdi yardım toplandığı belirlendi.

Toplanan yardım paralarının Huzaiyfe Medrek adına Ziraat Bankasında açılan hesaba aktarıldığı tespit edilince polis operasyon için düğmeye bastı. Banka hesabının Hatayta açıldığını belirleyen polisin yaptığı teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda Huzaiyfe Medrek Hatayda yakalandı.

Hesap hareketleri incelenince de Diyarbakırda 4 zanlının bu hesaba para transferi yaptığı belirlendi.

PARA TRANSFERİ GERçEKLEŞTİ

Huzaiyfe Medrek sorgusunda, Kurban Bayramı öncesinde Hataydaki evimde eski ev arkadaşım olan Firas Hacali ile oturuyorduk. Firas bana Senin hesabına para yatıracaklar, biraz birikince onları çek, sonra da Baha Kanbar isimli işyerine götür. Parayı teslim ettikten sonra bu Lueyin emanetidir dersin dedi. Bu nedenle de ben İban numaramı verdim, terör örgütü ile bir bağlantım yoktur dedi.

Huzaiyfe Medrekin banka hesap hareketleri incelendiğinde ise Diyarbakırda yakalanan 4 zanlının bu hesaba farklı tarihlerde birden fazla kez para transferi yaptıkları ortaya çıktı.

Hatay Başsavcılığınca tutuklanan Medrek hakkında Terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek suçundan dava açılırken, bu kişinin hesabına para aktaran 4 zanlı da Diyarbakırda yakalandı. Zanlılar Huzaiyfe Medreki tanımadıklarını iddia ederek suçlamaları kabul etmedi.

TANIMADIĞIM HESABA PARA GÖNDERDİM

Zanlı M.A sorgusunda; PTT gişesinde sıra beklerken Kürtçe konuşan tanımadığım biri yanıma gelerek bilmediğim bir hesaba para aktarması yapmamı istedi. Bende yardımcı olmak için verdiği parayı yatırmak istedim ancak işlem başarısız olunca bu kez kendi hesabımdan belirtilen hesaba parayı aktardım. Benim IŞİD terör örgütüyle hiçbir bağlantım yoktur dedi. Zanlı H.ç ise, ağabeyinin 2015 yılında Suriyeye gittiğini ve orada evlendiğini, ancak Türkiyeye gelmek istediğini, paraya ihtiyacı olduğu için ağabeyine para gönderdiğini, örgütsel bağlantısı olmadığını iddia etti.

SAVUNMALARI HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA TERS

Zanlıların geriye dönük GBT sorgulamalarında terör örgütleriyle ilgili birden fazla suç kayıtları tespit edildi.

Haklarında dava açılan 4 zanlının sosyal medya üzerinden yapılan çağrı ve talimatlar doğrultusunda belirtilen hesaba para aktardıklarının sabit olduğu, bu hesaba aktarılan paraların zanlıların bilgisi dahilinde gerçekleşmemiş olmasının hayatın olağan akışına ters olduğu, 4ünün de 6415 Sayılı Kanunun 4.maddesinde düzenlenen terörizme finans sağlama suçunu işledikleri sabit olduğundan ayrı ayrı 10ar yıl hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ana Sayfaya Git