Emniyet ve MİT'ten DEAŞ'a ortak operasyon

Ankara'da keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları tespit edilen yabancı uyruklu 2 terörist, Emniyet ve MİT'in ortak operasyonuyla yakalandı

Haberler 16.11.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada keif ve istihbarat çalmas yaptklar tespit edilen yabanc uyruklu 2 terörist, Emniyet ve MTin ortak operasyonuyla yakaland.

Ankara Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ube Müdürlükleri ile Milli stihbarat Tekilat (MT) Ankara Bölge Bakanlnn koordinesinde düzenlenen operasyonda, DEA bünyesinde çatma bölgelerindeyken aktif silahl faaliyet gösterdikleri ve Ankarada keif ve istihbarat çalmas yaptklar tespit edilen üphelilerin saklandklar evlerde arama yapld.

çok sayda örgütsel doküman ve dijital materyalin ele geçirildii operasyonda A.E.E ve H.E.E gözaltna alnd.

VYANADAK DEA SALDIRISINA LKN GÖRÜNTÜLER ORTAYA çIKTI

Dijital materyallerde yaplan incelemede 2 Kasmda Avusturyann bakenti Viyanada 4 kiinin hayatn kaybettii DEAn terör saldrsna ait görüntüler ortaya çkt.

Uzman ekipler, üphelilerden A.E.Enin cep telefonunda da koordinat belirleme, üç boyutlu haritayla konum paylama özelliine sahip bir programn kullanma klavuzunun silinmi olduunu belirledi.

DJTAL KAZIMA LE YEN VDEO VE FOTORAFLARA ULAILDI

Bunun üzerine söz konusu materyaller üzerinde biliim uzmanlarnca yaplan dijital kazmayla üphelilerin DEA içinde faaliyet gösterdikleri dönemde çekilmi çok sayda video ve fotorafa ulald.

Ankara Emniyet Müdürlüündeki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen 2 zanl cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git