Emniyette 6 bin kripto

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından FETÖ’nün emniyet mahrem imamına yönelik operasyonda ele geçirilen ve çözümüne devam edilen SD kartta yeni bir liste tespit edildi. Listedeki 6 bin kişinin FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasında aktif görev aldığı belirlendi.

Haberler 05.04.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün firari imam Kozanl Ömer kod adl Osman Hilmi Özdilden sonra emniyet imamlna getirilen örgüt mensubuna yönelik yaplan operasyonda, içinde FETÖnün sivil imamlarnn da aralarnda bulunduu son emniyet yaplanmasnn yer ald bir SD kart ele geçirilmiti. SD kart incelemesinde FETÖnün 70 bin polisi farkl renk ve rakamlarla kodlad belirlenmiti. Bunun üzerine 9 bin 500 kripto isim FETÖyle balantl olduu gerekçesiyle aça alnmt. Daha sonra Ankara Basavclnn koordinesinde yürütülen soruturma kapsamnda SD karttan çkan kripto FETÖcülere yönelik operasyonlar yaplmt. Basavclk soruturmay derinletirdi.

Görevde olanlar var

Güvenlik güçleri tarafndan kodlar çözülerek açlmas salanan SD kartta yeni bir liste tespit edildi. Karttan FETÖnün emniyetteki mahrem yaplanmasnda görev ald tespit edilen Türkiye geneli 6 bin kiilik liste çkt. Bunun üzerine Ankara Basavcl listede yer alan kiiler hakknda soruturma balatt. Söz konusu listede bulunan kiilerden bin 500ünün Ankarada yer ald belirtildi. Listedeki isimlerden bazlarnn daha önce ilem gördüü, bazlarnn hiç ilem görmedii ve görevde olanlarn da olduu örenildi. Listede yer alan üphelilere kademeli olarak operasyon yaplacak.

Liste illere gönderildi

Listede yer alan üphelilerin emniyet içerisindeki FETÖ yaplanmasndan sorumlu kiiler olduu aktarld. Sivil mahrem imamn bulunmad noktalarda, mahrem imam yerine vekil ve ballar ad altnda emniyette hücresel yaplanma kurarak örgütsel toplantlar yaptklar belirlendi. Toplantda örgüt mensubu vekillerin FETÖ eleba Fetullah Gülene ait CD ile videolarn izlettikleri ve himmet topladklar aktarlan soruturmada, ballarn ise söz konusu hücresel yaplanmada yer aldklar tespit edildi. Ankara Basavcl, söz konusu listeyle dier illerde de soruturma yürütülmesi için bir adm daha att. Savclk 81 ile göre listeyi de göndererek, üpheliler hakknda soruturmalar yürütmeleri için yaz yazd.

Ana Sayfaya Git