Emniyette geri dönüş

DİYARBAKIR'da, 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 129 polis açığa alınırken, daha önce açığa alınan ve soruşturması biten 125 polisin ise görevlerine döndüğü belirtildi.

Haberler 17.11.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde görev yapan ve aralarnda 3 ube müdürü, 2 Bakomiser, 15 komiserin de bulunduu 129 polis aça alnd. Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde görevli iken çileri Bakanl tarafndan daha önce aça alnan ve haklarndaki soruturma tamamlanan 125 polisin ise görevine iade edildii belirtildi.

FETÖ/PDY HRAçI

Buarada, Van Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda Van merkez ile çatak, Muradiye ve çaldran lçelerinde, aralarnda çaldran lçe Emniyet Müdürü Bülent Ünal, Muradiye lçe Emniyet Müdürü Bahri Keskin, çatak lçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydm ile komiser ve komiser yardmclarnn da bulunduu 121 polis aça alnd. Ayn soruturma kapsamnda çeitli tarihlerde aça alnan 19 polis memurunun ise görevi iade edildii belirtildi.

3 BN EMNYETC

Öte yandan, EGMden yaplan açklamada 667 sayl Olaanüstü Hal Kapsamnda Alnan Tedbirlere likin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2nci maddesinde zikredilen ve milli güvenlie tehdit oluturduu tespit edilen Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisak veya irtibat olduu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklatrlan ancak durumu tekrar deerlendirilen 3 bin 181 emniyet tekilat mensubu görevine iade edilmi, ayn kapsamda 2 bin 205 emniyet tekilat mensubu ise görevden uzaklatrlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git