EMO'dan ‘ücretsiz ve erteleme' talebi

EMO Diyarbakır Şubesi, ihtiyaç sahiplerine başta elektrik olmak üzere, su, doğalgaz, telefon ve internetin ücretsiz sunulması, diğer vatandaşlar için ise borç ve ödemelerinin ertelenmesini istedi.

Haberler 23.03.2020 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik Mühendisleri Odas (EMO) Diyarbakr ubesi, elektrik, su, doal gaz, internet, ve telefon hizmetlerine ilikin yazl açklama yapt. Koronavirüs (kovid-19) salgnna dikkat çekilen açklamada, salgndan korunmann en iyi yönteminin hijyen ve temizlikten geçtii vurguland. Su temininin hiç bir koulda aksamamas gerektii kaydedilen açklamada, Son günlerde, Dicle Elektrik Datm A. (DEDA) Mardin l Müdürlüünce Mardine bal Derik ilçesinde birçok meskenin elektrii kesilmi ve insanlar bu nedenle su temininden mahrum braklarak, salgna adeta davetiye çkarlmtr. Son günlerde elektrik kesintisi ile gündeme gelen Mardin Derikte salgn çkmas halinde bunun ba sorumlusu olarak DEDA ve uygulamalarna sessiz kalan yetkililer olacaktr. Bu nedenle DEDA yetkililerini elektrik kesintisi uygulamasna son vermeye çaryor, konunun takipçisi olacamz belirtiyoruz denildi.

Böyle bir süreçte, özellikle ihtiyaç sahiplerine bata elektrik olmak üzere, su, doalgaz, telefon ve internetin ücretsiz sunulmas, dier vatandalar için ise borç ve ödemelerinin ertelenmesi gerektii ifade edilen açklamada, bata PTT olmak üzere fatura ödenebilen kurum ve kurulularda oluan kalabalklar hatrlatld.

TALEPLER

EMO açklamasnda u öneri ve taleplerde bulundu:

*Elektrik, su, doal gaz, internet, telefon gibi hizmetlerin kesintisiz bir ekilde salanmasn,

*Elektrik, su, doal gaz, internet, telefon gibi hizmetlerde borçlarn ertelenmesini,

*Elektrik, su, doal gaz, internet, telefon gibi hizmetlerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz verilmesini,

*Bu süreçte, kapal ortamlar olan evlerde daha fazla zaman geçirilmesi ve Elektrik, su, doal gaz, internet, telefon gibi hizmetlerin daha fazla kullanlacak olunmas nedeniyle Enerji, Su, Doalgaz ve letiim altyap ve kapasitelerinin artrlmasn,

*çou her ne kadar özel sektör araclyla yaplsa dahi bu hizmetlerin temel kamu hizmetleri olduu bilinciyle hareket edilmesini,

*Biyomedikal malzemelerinin (maske, eldiven vb.) hzl bir ekilde ücretsiz olarak sunulmasn,

*Tüm kentlere yeterli sayda tetkik kitlerinin gönderilmesini,

*Mobil tetkik merkezlerinin kurulmasn acil olarak öneriyor ve talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git