"Emperyalistler Kürtlerin dostu olamaz"

Sağlam "Emperyalistler Kürtlerin dostu olamazlar. Kürtleri kullanmak istiyorlar. Bugün dost gibi görünenler perde gerisinden başka hesapları olduğu için yarın onlara güvenerek elde ettiğimiz çıkarımlardan daha fazlasını kaybederiz"

Haberler 19.10.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, partisini Diyarbakr l Bakanl binasnda düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Salam, slam ümmetinin bana gelen skntlarn müsebbibinin bata ABD ve Rusya olmak üzere ngiltere, Fransa ve dier emperyalist ülkeler olduunu hatrlatt.

Yapt açklamada slam ülkelerinin liderlerine seslenen Salam, Kürtlerin emperyalistlere muhtaç duruma düürülmemesi gerektiinin altn çizdi.

Bata ABD olmak üzere emperyalist ülkelere güvenilmemesinin önemini vurgulayan Salam, Ümmetin bana gelen skntlarn müsebbibi bata büyük eytan Amerika ve Rusya olmak üzere ngiltere, Fransa ve dier emperyalist ülkelerdir. Var olan sorunlar bu müstekbir güçlerin plan ve programlarndan kaynaklanmaktadr. Bunu gizleme ihtiyac dahi duymadan söylemleri ve pratikleriyle ortaya koyuyorlar. Bütün bunlar görmemek, srtn onlara dayamak, onlara güvenip tavr ve tepki koymak kendini aldatmaktan baka bir ey deildir. slamn, Müslümanlarn, ümmetin ve idarecilerinin faydasna da deildir. dedi.

Ey slam ülkelerinin idarecileri! Bu güne kadar çok yanllarnz oldu

slam ülkeleri liderlerine çarda bulunan HÜDA PAR Genel Bakan Salam, açklamalarn u sözlerle sürdürdü:

Ey slam ülkelerinin idarecileri! Bu güne kadar çok yanllarnz oldu. Her birinizin dorularn kabul etmekle beraber yeri geldikçe yanllarnz da söylüyoruz, söylemeye devam edeceiz. Bu günden itibaren aranzdaki husumetleri, gizli hesaplar, milli menfaatleri bir kenara brakp slamn ve Müslümanlarn, yani ümmetin faydasna olan ön plana alarak bir araya gelin, oturun ve konuun.

Müslümanlarn meselelerini slam düman emperyalistlere havale etmeyin veya onlarn müdahalesine zemin oluturacak tutum ve davranlar içerisine girmeyin. Aksi halde hem ümmet hem de tek tek ümmetin her bir parças sknt yaayacak; Müslümanlar olarak kanlarmz dökülmeye, topraklarmz igal edilmeye ve namuslarmz çinenmeye devam edecek.

Belki HÜDA PAR olarak bizim kimseye yapacak bir yaptrmmz ve müeyyidemiz olamayacak, ancak bu çarmza kulak verip bir araya gelmeyen, gelmemek için bahane uyduran veya milli menfaatlerini gerekçe göstererek çözüme takoz olmak isteyenleri Rabbimize ikyet edeceiz.

Müslüman Kürt halkn slam düman emperyalistlerin insafna terk etmeyin!

Salam, slam ülkelerinin liderlerine yapt çary sürdürerek Ey slam ülkelerinin idarecileri! Kürt meselesini kendi aranzda konuarak, Müslüman Kürt halknn bütün insani ve slami haklarn vermek suretiyle çözün. Müslüman Kürt halkn slam düman emperyalistlerin insafna terk etmeyin ve onlar muhtaç duruma düürmeyin. Bu çerçevede bir çözüm gelitirilmezse ABD, Rusya, ngiltere ve dier emperyalist ülkeler sorunu kamaya devam edecek, Müslüman halklar birbirine krdracak, kendi çkarlar uruna akan kanlarmzn akmasn keyifle seyredeceklerdir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git