En fazla göçmen Türkiye'de

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Türkiye ve Lübnan'ın dünyada en fazla göçmen barındıran ülkeler olduğunu söyledi.

Haberler 28.12.2016 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sosyal Kalknma ve Gelitirme Dernei, Suriye Dostluk Dernei, Dicle Üniversitesi ve Karacada Kalknma Ajansnn ortaklaa düzenlendii Diyarbakr ve anlurfada Göçmenlerin gücü Piyasas Analizi Dicle Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekletirildi.

Maral, Suriye Dostluk Derneinin, Suriyeli iverenler ile bölgeye göç etmi Suriyeli snmaclarn sorunlarn giderme adna faaliyetler yürütüünü söyledi.

Dünya genelinde 240 milyon göçmen olduunu ve bunlardan 64 milyonunun zorunlu sebeplerden dolay göç ettiini aktaran Maral, öyle konutu:

GÖçMEN SORUNU

Türkiye ile Lübnan dünyada en fazla göçmen barndran ülke. Türkiye yardm etme konusunda dünyada bir numara. Suriyeliler kendini Türkiye vatanda olarak hissediyor. Aratrma bulgularnda Suriyelilerin kendi ülkelerine gidip oradaki gayrmenkulerini satp, Türkiyeye yerlemeyi planladklarn görebiliyoruz. Bu tarz çalmalarn gelecee k tutacan ve eylem planlarnda bunlarn dikkate alnmasn düünüyoruz.

SURYE HALKI

Diyarbakr Sosyal Kalknma ve Gelitirme Dernei Bakan Kadriye Esra Aygün ise 2011 ylnda Suriyedeki balayan iç avan ardndan Suriyelilerin Türkiyeye snmaya baladn anmsatt.

Türkiyenin Suriyelilere kucak açarak büyük destek sunduunu vurgulayan Aygün, Hiçbir ülkenin gösteremeyecei cesareti gösterdik. Biz sava ortamnda bombalardan kaçan, çplak ayakkab ile gelen yaklak 4 milyon insan ülkemize aldk. Bu Avrupada birçok ülkenin nüfusundan fazla. Bunlar doru yönetmek zorundayz. Eer bu 4 milyon insan yönetebilirsek ülkemiz için bir kazanm, bir renk olacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git