En genç vekil Dersim Dağ: Halk Meclis'te gençleri görmek istiyor

DİYARBAKIR'dan milletvekili genel seçiminde Türkiye'nin en genç vekili olarak Meclis'e giren HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ (22), "Halk, Meclis'te gençleri görmek istiyor. Bizim gençlere ihtiyacımız var" dedi.

Haberler 27.06.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde, 2 ubat 1996 tarihinde dünyaya gelen Dersim Da, 27nci dönem milletvekili genel seçiminde, HDPden Diyarbakr 8inci sradan Türkiyenin en genç vekili seçildi. Gençlerin sorunlarn çözmek için siyasete atldn belirten Da, 5 aylkken stanbula göç ettik. 18 yl boyunca stanbulda kaldm. Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyat Bölümünü okumak için Mardine yerletim. Ailemin sürekli siyasetle ilgilenmesi, beni siyasetle tantrd. Siyasetle büyüdüm. Küçük yatan beri siyasetle ilikim vard. Üniversiteye yerletikten sonra siyasete ilikim younlat. Son 3 yldr da siyaseti aktif olarak yapyorum diye konutu.

HEYECANLIYIM

AK Partiden stanbul Milletvekili olarak TBMMye girmeye hak kazanan, Marmara Üniversitesi ngilizce Öretmenlii Bölümü örencisi Rümeysa Kadaktan yaklak 3 ay daha küçük olan Dersim Da, çok heyecanl olduunu söyledi.

Türkiye tarihinin en genç milletvekili olmasnn, kendisi için güzel bir duygu olduunu dile getiren Dersim Da, Gençlerin sesi olmak çok güzel. Gençler bugün beni bir temsiliyet olarak görüyor, sorunlarn bize iletiyor. Ben gençlere Her zaman sizin sesiniz olaca ama mücadelemiz birlikte olacak dedim. Onlarn yaadklar sorunlar, benim de sorunlarmdr. Var olan bütün sorunlarn farkndaym. Bunlar hep birlikte çözeceiz. Aslnda tek bama bir ey yapmayacam, gençlerle birlikte yapacam. Gençlere sesleniyorum; gelin, sorunlarmz hep birlikte çözelim. Sorunlar biliyoruz, çözümleri de biz de. Sorunumuzu çözmek için birlikte mücadele edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git