Engelliler sepet örüyorlar!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK), kapsamında kaybolmaya yüz tutan meslekleri yeniden canlandırımak amacıyla İŞKUR bünyesinde açtığı sepet örücülüğü kursundan engelli ve dezavantajlı bireyler yararlanıyor.

Haberler 15.11.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte istihdam artrmak ve çeitli i kollarna kalifiye elaman yetitirmek için çalmalarn sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, DSMEK kapsamnda kaybolmaya yüz tutan meslekleri yeniden canlandrmak amacyla KUR bünyesinde sepet örücülüü kursu açt.

ENGELLLERE SEPET ÖRÜCÜLÜÜ KURSU

Teknolojik aletlerin bulunmad tamamen insan emei üzerinden üretimin yapld kurstan 5 engelli ve 7 (tedavi sürecinde bulunan madde bamllar) dezavantajl birey faydalanyor. 15 Temmuz ehitler Park Aktif Yaam Merkezindeki eitimler hafta içi gerçekleiyor. Halk Eitim Merkezi tarafndan alannda uzman eitmenlerin görev yapt kursta kursiyerler, sepet örücülüü mesleini tüm detaylaryla birlikte öreniyor. Temel iletiim, müteri ile ilikiler, bilgiye ulama, veri toplama, i kurma ve gelitirme, giriimci fikirler üretme, meslekteki gelimeler ve i güvenlii gibi teorik eitimlerin verildii sepet örücülüü kursu Aralk 2019da sona erecek.

ETM SÜRESNCE ÜCRET ALACAKLAR

Sepet örücülüü kursundan yararlanan 12 kii, eitim süresi boyunca günlük 35 TL ücret almaya hak kazanyor. Günlük ücretlendirme dnda kursiyerlerin eitim süresi boyunca Genel Salk Sigortalar da (GSS) yatrlyor.

KURS SONUNDA SERTFKA VERLECEK

Kursu baaryla tamamlayan örenciler, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika almaya hak kazanacak. Ayrca kursiyerler, meslei örendikten sonra el sanatlar ile ilgili küçük ve büyük iletmelerde, kendi iyerinde ya da evinde vb. yerlerde çalabilecek.

Ana Sayfaya Git