Enis Berberoğlu ile ilgili üst mahkemeye yapılan itiraz reddedildi

Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığı hükmüne yapılan itiraz, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

Haberler 24.10.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gizli kalmas gereken bilgileri açklamak suçundan 5 yl 10 ay hapis cezas alan ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali karar verdii Enis Berberolunun yeniden yarglanmasna yer olmad hükmüne yaplan itiraz, üst mahkeme tarafndan reddedildi.

Anayasa Mahkemesinin yeniden yarglama hükmünü yerinde görmeyen stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesi kararna, Enis Berberolunun avukatlar tarafndan yaplan itiraz, üst mahkeme saylan stanbul 15. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan incelendi.

Mahkeme heyeti, 8 gün süren incelemesinin ardndan karar verilmesine yer olmadna yönelik hüküm kurdu ve itiraz reddetti.

BÖLGE ADLYE MAHKEMES 2. CEZA DARESNE BAVURULABLR

Mahkeme heyeti dava dosyasnn stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilmesine ve Anayasa Mahkemesi kararnn gereinin yaplmas hususunda stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinden talepte bulunabilmeleri konularnda ilgililerin muhtariyetine de karar verdi.

Üst mahkeme saylan stanbul 15. Ar Ceza Mahkemesinin itiraza yönelik bu kararyla dosya, daha önce yeniden yarglamaya yer olmadna yönelik karar alan stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesine iade edildi.

Kararn gerekçesinde, verilen hükmü kaldrp yeniden hüküm kuran mahkemenin 6126 sayl kanunun 50/2 maddesinde belirtilen ilgili mahkeme olduu kaydedilerek, u ifadeler kullanld:

Görev konusunun kamu düzeninden olduu hususlar ve 6126 sayl kanunun 50/2 maddesindeki hüküm göz önünde bulundurulduunda, yeniden yarglama ile ilgili ve müteakip ilemlere ilikin karar vermekle görevli mahkemenin ihlal kararnn kayna olan stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi olduu deerlendirilerek, Anayasa Mahkemesinin ihlalin giderilmesine ilikin görevin stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi olduu kanaatine varlarak ve itirazn mahkememize deiik i talebi olarak geldii ve görevsizlie ilikin mahkememizce bir karar verilemeyecei hususu da göz önünde bulundurularak vaki itiraz hakknda karar verilmesine yer olmadna ve görevli mahkemeden talepte bulunabilmesi konusunda muhtariyete dair karar vermek gerekmitir.

Ana Sayfaya Git