Erbaş’tan Kadir Gecesi mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberler 31.05.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mesajnda, Kadir Gecesini dier bütün zamanlardan üstün klan en önemli özelliin, Kuran- Kerimin bu gecede inmeye balamas olduunu belirten Erba, Kuran- Kerimin insanlar birbirine yaklatrp karde klacan, umutla gelecei ina edecek en büyük deer ve en önemli hazine olduunu vurgulad. Erba, bu gecenin Kurann getirdii tevhit, adalet, merhamet, sevgi gibi insan ve toplumu yücelten deerlerle buluup huzurlu ve onurlu bir hayata kavumay ifade ettiini vurgulad.

Erba, varlk gayesini gerçekletirmek isteyen insann, kendisine sunulan ikram ve lütuflarn kymet ve deerini anlad oranda deerini yükselteceini aktararak, Rabbimizin engin rahmetiyle umut, balanma ve huzur kaplarnn açld Kadir Gecesi, derin bir tefekkür ve samimi bir muhasebeyle bizi deerli klan inanç ve ahlak yeniden kuanma zamandr. Gafletle geçen yllarmzn aff ve günahlarla kirlenen kalplerimizin arnmas için bizlere verilen esiz bir frsat olan bu gece, kymetini bilmeden tükettiimiz ömür için tövbe imkandr. deerlendirmesinde bulundu.

Kuran ve sünnet ölçüsüyle hayatmz gözden geçirilmeli

Müslümanlarn, Kadir Gecesini kapsaml bir tefekküre vesile klp bütün hayatn Kuran ve sünnet ölçüsüyle gözden geçirmesi gerektiini vurgulayan Erba, Allahn rahmetinin yeryüzünü kuatt bu esenlik gecesinde bütün hata ve günahlara tövbe edilerek ayn yanllara yaklamamak azmi ve bilinciyle af dilenmesini tavsiye etti.

Erba, Müslümanlarn içten ve samimi dualarnda bütün insanla yer vermesi gerektiini belirterek, unlar kaydetti: Bu duygu ve düüncelerle milletimizin ve slam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, yüce Mevlamzdan, tuttuumuz oruçlar ve yaptmz tüm ibadetlerimizi kabul buyurmasn, bu gecede yaplan dua ve yakarlarn slam aleminin birlik ve beraberliine, insanln bar ve huzuruna vesile olmasn niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git