Erdem ebediyete uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Pençe-Şimşek Harekatı kapsamında üs bölgesine PKK'lılarca yapılan taciz ateşiyle şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem (23), Konya'nın Akşehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 14.09.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pençe-imek Harekat kapsamnda üs bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarnca düzenlenen taciz ateinde yaralanan Piyade Sözlemeli Er Ömer Faruk Erdem, kaldrld rnak Devlet Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen yaamn yitirdi. Ac haber, memleketi Konyann Akehir ilçesi Atsz Mahallesinde oturan babaanne Döndü Erdem (85) ve kardelerine askeri yetkililer tarafndan verildi. ehidin evine Türk bayra aslrken, haberi alan yaknlar taziyeye geldi. Sözlemeli Er Ömer Faruk Erdemin cenazesi, dün Türk Yldzlarna ait kargo uçayla memleketi Konyaya getirildi. Cenaze, Akehir Devlet Hastanesinin morguna konuldu.

BABAANNESYLE YAIYORDU

ehit Ömer Faruk Erdemin 8 yandayken annesi Mesudenin, 20 yandayken de babas Metin Erdemin ölümünden sonra 5 kardeiyle birlikte babaannesinin yannda yaad örenildi. ehit Erdemin bir yl önce Piyade Sözlemeli Er olarak Türk Silahl Kuvvetlerine katld ve 10 gün önce de izne geldii belirtildi.

EHTLE DEFNEDLD

ehit Ömer Faruk Erdemin naa, morgdan alnp dini ve askeri törenin yaplaca Nasreddin Hoca Meydanna getirildi. Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardmcs Mehmet Hamdi Yldrm ile protokol üyeleri, askeri erkan, ailesi ve vatandalar katld. ehidin kardeleri Tuba, Navruz, Sevgi ve Fadime ile babaannesi Döndü Erdemi, yaknlar teskin etmeye çalt. ehit Sözlemeli Er Ömer Faruk Erdemin cenazesi, törenin ardndan Akehir ehitliine defnedildi.

Ana Sayfaya Git