Erdoğan: Siz 'Diktatör' dediğiniz sürece…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya'sında, Hollanda'sında, İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına bir şey yok.

Haberler 25.03.2017 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, toplu açl törenine katlmak üzere geldii Denizlide, Büyükehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra Delikliçnar Yeni Camiinde cuma namaznn kld. Ardndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak ve Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci ile birlikte miting alanna giden Erdoan mehter takm ve ellerinde Türk bayraklar olan Denizliler karlad.

NASIL BAKEM YORULMADINIZ DE M?

Cumhurbakan Erdoan, kendisini dinlemeye gelen yaklak 20 bin kiiyi Ege ivesiyle konuarak, u sözlerle selamlad:

ki yllk bir arann ardndan bir kez daha sizlerle birlikte olmann, kucaklamann memnuniyeti içindeyim. Buradan Denizlinin tüm ilçelerindeki mahallelerindeki kardelerime selamlarm iletiyorum. Nasl bakem yorulmadnz de mi? Maallah maallah. Sevginiz için sizlere teekkür ediyorum. Denizli bamszln, özgürlüün, hürriyetin kymetini iyi bilir. Dümann zmirden balayarak Anadolunun igaline kar en güçlü tepkiyi veren yerlerden biri de Denizlidir. Bu tecavüze kar hareketsiz kalmak din ve devlete ihanettir diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendinin çarsyla Denizli milli mücadeleye katlmtr. Denizli düman igaline uramad ama milli mücadelede en ön saflarda yer ald. Maallah Malazgirt Zaferinden sonra bu topraklar bizlere vatan yapan Serdar Gazilerin, Mehmet Gazilerin izinden giden Denizli halk terörle mücadele de yiitliini ortaya koymutur. 1.5 ylda snrlarmz içinde ve dnda yürütülen terörle mücadele operasyonlarnda 15 Temmuz darbe giriiminde 16 ehit vardr. Buradan bir kez daha tüm ehitlerimize Allahtan rahmet yaknlarna basal diliyorum. Rabbim öyle buyuruyor; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz.

HEPS çFTBALILIKTAN RAHATSIZDI

Cumhurbakan Erdoan, 1960 darbesinin ardndan cumhurbakanlar ile babakanlarn birbirlerini yediklerini söyleyerek, öyle konutu:

Kardelerim, Türkiye 16 Nisanda tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacamz i gayet basit. Ülkemizin eski yönetim sistemiyle mi devam edeceinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceinin tercihini yapacaz. Eski mi yeni mi? Eski yönetim siteminde hükümetler mecliste kuruluyordu eer mecliste bir parti çounluu elde edebilmise mesele yok. Hükümet güvenoyu alyor ve çalyordu. Bir parti çounluu elde edemezse ite o zaman yandk demektir. çünkü bu konuda çeitli partilerin bir araya gelip koalisyon kurmas gerekiyordu. Bu koalisyonu otellerde kuruyorlard. Milletvekili pazarlarnn açld siyaset baronlarnn, medya patronlarnn hükümet kurup hükümet ykt günleri içimizde hatrlayan çoktur. 1960l yllarda hükümetlerin ortalama ömrü 9 ayd. 1990l yllarda neydi? 14 ay. 1950den bu yana ülkemizde 16 ayda bir hükümet deimiti. Böyle 9 ayda 16 ayda hükümetlerin kurulup indirildii ülkede istikrar olur mu? Güven olur mu? 1960 darbesinin ardndan ülkemizde öyle bir sistem kurulmutu ki hiçbir sorumluluu olmayan ama geni yetkilerle donatlm cumhurbakanlar ile babakanlar birbirlerini yemilerdir. Hepsi çift ballktan rahatszd. Bakyorsunuz Mustafa Kemal, smet nönü ile kavgalyd ve istifasn dahi istemiti. Bunlar bu ülke yaad. Ayn ekilde nönü kendi babakan ile kavgalyd. Rahmetli Menderes geldi Menderesten sonra istikrar geldi.

HERKES UZAYA GDERKEN MEGUL OLDUKLARI EY GEZ PARKINDA OYNAMAKTI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Ana muhalefet gençlerin parlamentoya girmesini istemiyor ama varsn istemesin biz istiyoruz. Genç dinamik bir parlamentonun nasl olacan 16 Nisanda göstermeye hazr myz? Cumhurbakannn bir tarafa babakann baka tarafa çektii Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarszlktan ban kaldramad. Ana muhalefet Herkes uzaya giderken Türkiye ne yapyordu diyor. te o dönemlerde Türkiye koalisyonlarla cumhurbakan babakan kavgalaryla urayordu ey Klçdarolu. 15 yldr Türkiye nasl kalknyor. çünkü artk koalisyon diye bir ey olmad. Bizler ülkemizi sçrattk. Denizli 15 yl önce neydi bugün ne oldu. Baknz ben babakan deildim Abdullah Gül babakand. Aydna geldim. Aydn- Denizli aras 105 kilometre bölünmü yol meselesi vard 14 yl öncesinden söz ediyordum. Orada söz verdim. Buray süratle yapacaz dedim. Aydn- Denizli arasn bölünmü yol yaptm m? Biz buyuz? Yol medeniyettir dedik yollar yaptk. Havaliman dedik, çardak Havalimann yaptk. Bunlarn herkes uzaya giderken megul olduklar ey Gezi Parknda oynamakt. Onlar onunla megul oluyordu. Biz Dört temel direk dedik. Eitim, salk, adalet, emniyet. 75 üniversitemiz varken 181e çkardk, u anda üniversitesi olmayan il yok. Üniversitelerdeki örencilere ciddi rakamlarla burslar vermeye baladk. Burs ve kredi olarak kim bavurursa eli bo dönmez. lla da burs diyor gençler. Krediyi i bulduun zaman ödemeye balyorsun üstelik faizsiz böyle bir imkan kaçrlr m? Bununla kalmadk, Türkiyedeki bütün dersliklerin saysn artrdk. 270 bin derslik ilave ettik, ilk ve orta öretimde 70- 80 kiilik dersliklerde tahsil yapyorduk. Bunun ortalamas 30 olacak dedik. En fazla pay eitime ayrdk. Öretmen saysn artrmak için youn bir ekilde öretmen alyoruz yetitiriyoruz. Derdimiz insan. Her ey insan için. Her ey Türkiye için dierleri bo. Kardelerim eitimde hatrlayn o günleri kitap bulamazdk kitap. 50li yalarda olanlar iyi bilirler kitap bulamazdk. Biz ne yaptk sralarn üzerine kitaplar koyuyoruz. Yavrularmz kitaplar sralarn üzerinde buluyor. Artk bilgisayar tabletler akll tahtalarla snflarmz donatlyor.

Salkta da çok önemli admlar attklarn söyleyen Erdoan, u anda hastanesi olmayan ilimiz var m? lçemizde bile hastaneler kurduk. imdi ehir hastaneleri kuruyoruz. Biz sçramak zorundayz. Muasr medeniyetler seviyesinin üzerine çkmak zorundayz. Onun için çok çalacaz. 16 Nisan neyi getirecek üretimi getirecek. 16 Nisan neyi getirecek? nallah süratle kalknmay getirecek. Bundan öncekiler neredeydi biz neredeyiz dedi.

AVRUPA SZE RAHAT OLMAYACAK

Erdoan, Avrupa ülkelerine yönelik eletirilerini öyle sralad:

u andaki muhalefetin bu ülkede terör estirdii zamanlar biliriz. Bunlar Menderesi idama götürüldüü zaman alklayanlard. ki arkada idama götürüldüü zaman alklayanlard. Bunlarda demokrasi yok. te Avrupa Almanyasnda, Hollandasnda demokrasi mi var? sviçresinde, Belçikasnda demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adna bir ey yok. nanç özgürlüü adna bir ey yok. Onun için 23 günde kap kap dolan. Gençler tüm arkadalarnzla bire bir çalmaya var msnz? Sabah Gazetesinin Avrupa basks Daily Sabahn APye girmesini yasakladlar. Hani sizde medya özgürlüü, basn özgürlüü vard, niye yasakladnz? Hesabn vereceksiniz? Tayyip Erdoana Diktatör de, o sana Faist dedii zaman, Nazi dedii zaman rahatsz ol. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoana Diktatör dediiniz sürece Tayyip Erdoan da sizlere Faist de diyecek, Nazi de diyecek. Neden mi? Bizim Avrupadaki mabetlerimizin duvarlarna bunlar gamal haç yapyor mu? Ey devlet sen neredesin? Neden bunlara müsaade ediyorsun? Camilerin camlar çerçeveleri indiriliyor, niye bunlara müdahale etmiyorsunuz?

KÖPRÜLER AKIR AKIR HZMET GÖRÜYOR KENDLER DE ÜZERDEN GEçYOR

Türkiyenin tek parti hükümetleri döneminde ortalama büyüme orannn yüzde 6 olduunu söyleyen Erdoan, Koalisyon hükümetlerinde ise yüzde 4. Türkiye tek parti iktidaryla yönetilseydi bugünkünden iki kat zengin olacakt. Kii ba milli gelir, 11 bin dolarken 22 bin dolar olacakt dedi. Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Türkiyede istikrar ve güven ortam teminat altna alnacak. Cumhurbakanl sisteminin devreye girmesiyle 2023 hedeflerini yakalayacaz. Ulamda 79 ylda Türkiyede 6 bin 100 km bölünmü yol yapld, 14 ylda 19 bin km yaptk. 79 ylda 6 bin 100 km, 14 ylda 19 bin km. Halep oradaysa arn Denizlide. Bitmedi geldik kaç havaliman vard 25, kaç oldu 59. Medeniyet bu. Bu hayrclar var ya bunlar bir garip. 15 Temmuz ehitler Köprüsü yaplrken bunlar hayr diyordu. stanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yaplrken hayr diyorlard. Biz Yavuz Sultan Selim Köprüsünün temelini atyoruz. Hayr dediler. Bu köprüler imdi akr akr hizmet görüyor kendileri de üzerinden geçiyor. çünkü bunlar hayr derken neden dediklerini bilmiyorlar. Osman Gazi Köprüsünü yaparken hayr dediler. stanbul- zmir arasna biz 3 saat 15 dakikaya indirelim istiyoruz. 18 Mart çanakkale Köprüsünün temelini attk 2023te açln yapacaz. Dünyann 1 numaral köprüsü olacak bu iki kule arasndaki açklk itibariyle. Türkiye yapar. man öyle bir ey. man tekeden bile süt çkarr. Ekonomi çöktü ekonomi bitti dediler. Bitse 11 milyar TL. olan bu köprünün maliyeti eski parayla 11 katrilyon yars Koreden geliyor. Yars Türk sermayesi, ibirlii bu. Bu köprünün temeli atld. Daha neler olacak neler. stanbulda önümüzdeki yln ilk çeyreinde dünyann bir numaral havalimannn açln yapacaz. lk etabnda yllk 90 milyon yolcu kapasitesi olacak. 2023 ylnda 150 milyon olacak. Bunlara sorsan hayr. çünkü hayrc bunlar. Marmarayn temelini attmzda da hayr dediler. nanmadlar denizin altndan nasl böyle bir ey yapacaklar diye. 3 yl oldu geçenlerin says 200 milyonu at. Bak imdi insanlar rayl sistemden geçiyor. Avrasya Tüneli dedik istemezük dediler. Onu da yaptk. imdi otomobilleriyle geçiyorlar.

DÜN KANAL D VE CNN TÜRKTE 1.5 SAAT ANLATTIM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Nasrettin Hoca fkras anlatt konumasnn devamnda unlar söyledi:

Baknz biz hayr diyene, evet diyene sayg duyduumuz gibi sayg duyarz. Kimler hayr diyor bu önemli. Bak Kandildeki PKK terör örgütünün bandaki hayr diyor. mraldaki hayr diyor. Pensilvanyadaki FETÖcü hayr diyor. Hayr diyenin bunu iyi düünmesi lazm Ben kimlerle beraberim. Kii sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadan, söyleyeyim sana kim olduunu, mesele bu. Dün akam Kanal D ve CNN Türk programnda 1.5 saat bunlar açk açk anlattm, izlediniz mi? Niye Evet dediimizi anladnz deil mi? üphe kald m? Bizim ne içerde ne darda kimseyle kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. Bizim milletimize kar sorumluluumuz var. 81 vilayeti ile bu ülkenin, yurtdndaki kardelerimizin soydalarmzn hakkn hukukunu savunmak mecburiyetindeyiz. Bu ülke ve millet varsa hep birlikte biz de varz. Ülkemizin bütünlüüne helal gelirse o zaman kyamet hepimiz için kopmu demektir. Nasrettin Hocaya sormular; Kyamet ne zaman kopacak? diye. Hoca da Karm öldüü zaman küçük kyamet, ben öldüümde büyük kyamet kopacak demi. Ülkemizin bana kötü bir ey geldiinde hep birlikte kyameti yaarz. Suriyede yklm yaklm ehirleri görüyorsunuz. Irakta yaananlar takip ediyorsunuz. Türkiyeyi bu duruma düürmek isteyenlere kar en büyük gücümüz birliimiz beraberliimizdir. Bir olacaz, iri olacaz, diri olaca beraber olacaz, karde olacaz hep birlikte Türkiye olacaz. 16 Nisan bunun tescilidir. 16 Nisan bunun teyididir. stanbulda 4.5 yl belediye bakanl yaptm 12 yl babakanlk yaptm, 2.5 yldr da cumhurbakanl yapyorum. Bu güne kadar ülkemizin milletimizin vatandamzn aleyhine bir admmz olmamtr. Yaptmz hizmetlerden hangi bölgeden hangi kökenden merepten olursa olsun herkes yararlanmyor mu? Yüreimiz milletimizin tamam için atmyor mu? Aln terimiz herkes için dökülmüyor mu? Bu anayasa deiikliinde farkl olmas için bir sebep mi var? Tüm kardelerimiz için iyi güzel faydal olacana inanmazsak böyle bir reformun arkasnda neden duralm?

Erdoan, 14 yldr ülkeyi yöneten bir cumhurbakan olarak kendim için bir ey istiyor olabilir miyim? Bizler faniyiz. 1 Nisana çkmaya elimizde senet var m? Bazlar diyor ki; Tayyip Erdoan iyi de ondan sonra ne olacak? Bu Tayyip Erdoan için yaplan bir sistem deiiklii deil ki. Biz eski köhne sistemi bir kenara koyalm. Rejim 1923. Biz yeni bir yönetim sistemiyle bir adm atyoruz. Tayyip Erdoan fani bugün var yarn yok. Allahm böyle emrediyor. Öyleyse öyle bir sistem kuralm ki kim gelirse gelsin bu sistemle ülkemizi çok daha ilerilere tayacak yapy elinde bulsun. Tek amacm ülkeme ve milletime gelecek hedeflerine ulamamz salayacak birliimizi beraberliimizi kardeliimizi güçlendirecek yönetim sistemini salamaktr diye konutu.

Seçimin Kasm 2019da yaplacan söyleyen Erdoan, öyle devam etti:

Eer partim beni kalkar da aday yaparsa milletim de teveccüh gösterirse o zaman beraber yürürüz baka birine teveccüh gösterirse o gelir yönetir. Bu sistemin ileyii konusunda en büyük güvencem sizsiniz millettir millet. Bu milletin yarsndan fazlasnn teveccühünü kazanmak kolay deil. Bunun için milletle bütünlemeniz gerekiyor. Kar çkanlarn asl itiraz sistemin kendisi deildir. Bu sistemde milletin kendilerine teveccüh etmeyeceklerini biliyorlar. Denizliden soruyorum öyle bir cevap verin ki tüm Türkiye ve dünya duysun. Tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi? Allahn izniyle Türkiyeye kimse diz çöktüremez. Biz Türkü, Kürdü, Laz, çerkezi, Abhazas, Romanyla tek milletiz. Bayramzn rengi ehidimizin kannn rengi, hilal bamszlk, yldz ehidimizin ta kendisidir. Bu vatanda kimse operasyon yapamaz. Askerimiz polisimizle Tendürek Dalarnda Gabarda, Besler Deresinde inlerine kadar girdik, giriyoruz. Bu terörü Allahn izniyle bitireceiz. Bu ülkenin huzuruna mutluluuna kast edenlere oralarda yaam hakk tanmayacaz. Denizliden yükselen bu evetler 16 Nisandan da ötesinde istiklaline ve istikbaline sahip çkan milletin ara çkan sadasdr.

KORKALAR ZAFER ANITI DKEMEZ

Cumhurbakan Erdoan, mitinge katlanlarn dam isteriz slogan atmalar üzerine, Öyleyse 16 Nisan krlma noktasdr. Klçdarolu Ben varm diyor, Bahçeli de aynsn söylüyor, Yldrm da. 16 Nisandan sonra parlamentodan geçip onay için bana geldiinde ben bunu onaylarm. AB ne der beni enterese etmez. Biz Hansa bakmayz biz Ayeye Fatmaya bakarz. Biz Rabbimize bakarz. ehitlerimizin hesabn aksi takdirde veremeyiz. Türkiye 1923 ylnda rejimi cumhuriyet olarak belirlemitir. Gerçek anlamda cumhurun halkn yönetimi haline gelebilmemiz elbette biraz zaman alacak. Milletimiz demokrasiyi hak ve özgürlüklerin teminat altnda olduu rejimi benimsemitir. Biz yerli milli bir bakanlktan söz ediyoruz. Türk tipi bir bakanlk sistemi diye konutu.

Bugünlere demokrasi ile gelindiini kaydeden Erdoan, unlar söyledi:

Bundan sonra da yolumuza demokrasi ile devam edeceiz. Aksi bir tehditle karlarsak mücadelenin en banda biz yer alrz. Silah zoruyla ülkeye el koymaya çalan FETÖcu ihanet çetesine yaptmz gibi milletimizle el ele verip mücadele ederiz. Halktan daha güçlü bir güç tanmyorum dedim. 81 vilayette meydanlara döküldü benim milletim. Biz de eim, çocuklarm ,damadm tereddütsüz atladk ve son ana kadar stanbul mu Ankara m pilot dahi bilmiyordu. Pist karanlk. Pilota sordum Karanlk piste inmesini bilmiyor musun? Dedi Tanklar olabilir. Alçak uçua geç bakalm dedim. Pistin üzerine gelindiinde hiçbir ey yok. O zaman dedik, n. Alçak uçular yaptlar üstümüzden. Bütün bunlara ramen halkmzla kucaklatk. 16- 17 saatti bu kar operasyon neticesini verdi. çil yavrusu gibi daldlar. Korkaklar zafer ant dikemez. Bunu böyle biliniz. Halbuki bunlarn altnda F16lar vard, helikopterlerle, tanklarla modern silahlarla saldryorlard. Bizim gencimiz hanm kardelerimiz, yallarmz hiçbiri tereddüt etmedi. üheda fkracak topra sktan üheda etmesin tek vatanmdan beni dünyada cüda. Biz öyle bir stiklal Marna sahibiz ki Arkada yurduma alçaklar uratma sakn. Siper et gövdeni dursun bu hayaszca akn. Doacaktr sana vaat ettii günler Hakkn. Kim bilir belki yarn belki yarndan da yakn. te o gece gövdesini siper eden bir milleti gördüm ben. 249 ehit verdik. 2 bin 193 gazimiz var. Ülke kurtuldu millet kurtuldu.

ALMANYA STHBARAT BAKANINA: SEN KMSN YA HADDN BL

Avrupaya yönelik eletirilerini de sürdüren Erdoan öyle konutu:

Bu Batlllar var ya, üç gün geçmeden bize basal dileinde bulunan olmad. Bunlara güvenmeyin çünkü FETÖyü bunlar destekliyordu. Almanya stihbarat Bakan açklama yapyor. Bir istihbarat bakan açklama yapamaz. Bu olaylarn arkasnda biz terör örgütü olarak FETÖyü görmedik diyor. unlara bak ya sen ne anlarsn FETÖnün terör örgütü olup olmadndan? MT ile görü. Sen kimsin ya? Haddini bil. Almanyann en üst düzeyinde olanlar diyor ki; Ben söylemiyorum sen söyle. Bu bu demektir Araplarn bir sözü var. Men dakka dukka. Kime kötülük yaparsanz, karln bulursunuz. AB ile olan sorunlarmz demokrasi, insan haklar konularnda geri dönmeleri. Biz bu deerlere aykr davrand için Avrupa ülkelerini eletiriyoruz. 54 yl AB Türkiyeyi kapsnda bekliyor. Hiçbir ülke kapda bekletilmedi. Türkiye bekletiliyor. Neden? ABnin içinde bir tane Müslüman ülke var m? Türkiyeyi hazmedemiyorlar. Bize gerekçe gösteriyorlar Siz çok büyüksünüz nüfusunuz çok büyük. Almanyada da ayn. Biz ilk müracaat edenlerdeniz ya. Bu deerleri AB kendi çkarlar söz konusu olduunda rafa kaldracak baka devletlere dayatlacak hale dönütürülemez. Ben bunlar söyleyince rahatsz oluyorlar. Kendilerini tehdit ettiimi söylüyorlar. Türk atasözü der ki dost ac söyler ama gerçei söyler. Bizim söylediklerimiz ac geliyorsa bilsinler ki dost kabul ediyorduk yüze gülüp arkadan kuyu kazmak yoktur bizde. Türk arkadan hançerlemez, kuyu kazmaz. Biz ne düünüyorsak açkça yaparz.

BADIRDAYIP DURUYORLAR

Ardndan tekrar CHPyi eletiren Cumhurbakan Erdoan sözlerini öyle sürdürdü:

Anayasa deiiklii 18 madde. 180 tane yalan uydurmular dere tepe onu anlatyorlar. Badrdayp duruyorlar. 60 maddeyi ortak hallettik. Hadi adm atalm, CHP kaçt. Bunlar ekmeden biçmeye almlar. Sorumluluk dedi mi hemen svyorlar. Millete hizmet svarak yaplmaz ki. Bunun için çalacaksn bedel ödeyeceksin. stanbula hizmetin bedelini demir parmaklklar ardnda ödedik, ülkeye hizmetin bedelini tehditlerle antajlarla ödedik. Türkiye Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile daha iyi yönetilecek. Daha çok büyüyecek zengin olacak. Gensoru güvenoyu kalkacak. Hükümet 5 yl ben bu ii götüreceim diyor. ikayet mi var. Yazl soru önergeleri ile cumhurbakan ve bakanlar hakknda önerge verebilirsin. Ülkemiz için dertlenirsek milletimizle birlikte biz dertleniriz. Onlarn her eyi gibi atlar da yalandr. Türkiye dünyann en müreffeh huzurlu mutlu toplumlar arasnda yer alacak. Gençler imdi ne diyor? 18 yandaki gencin parlamentoda ne ii var? 18 ya deil ki 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yandaki gençlerin hepsi de parlamentoya girme hakkna sahip. Bu demek deil ki meclis 18- 25 ya aras gençlerle dolacak. 25- 30 ya aras kaç genç var biliyor musunuz u anda? 5. CHPye sorun kaç genç göndermi? Gençler parlamentoya girmeye kararl msnz? Öyleyse daha çok çalacaksnz. Bu benim ne kadar hakkmsa sizin de o kadar hakknz. u anda 59 ülkede 18 ya grubu parlamentoya girme hakk yok. ülkemizde gençlerin önünü açacaz. çok koyacaz çok çalacaz bu deiimi hayata geçirmeden hedeflerimize ulaamadmz gördük görüyoruz.

DENZLYE YATIRIMLAR

Cumhurbakan Erdoan, Denizli d ticaret hacminde ülkedeki iller arasnda 7. srada olduunu belirterek, Bunun için Türkiyenin ihracatn Denizlinin bir evladna Nihat Zeybekciye emanet ettik. Geçen yl 2.5 milyar liray bulan Denizlinin bu gayretine 16 milyar lira kamu yatrm ime destek verdik. Bugün de 953 milyon TLlik yatrm yapyoruz. 23 gün durmak yok çok gayret edeceiz. Ayn zamanda 16 Nisanda adeta nikah masasnda gibi lider ülke Türkiye için evet. 16 Nisanda vurulacak her evet mührü, 2023 hedeflerimizin hayata geçmesi için atlm bir admdr. Her evet mührü devam eden balayan balayacak projelerimizin tamamlanmas için verilmi bir destektir. 2053 ve 2071 vizyonlarmz emanet edeceimiz çocuklarmza gençlerimize sunulacak bir imkandr. Denizli evlatlarna bu imkan sunmaya var m? 16 Nisan gecesi gözüm Denizlinin oylarnda olacak. Sizlerden tarihi bir oylamayla Türkiyeyi yeni sisteme tamanz bekliyorum.

TOPLU AçILI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Denizlide katld törende Büyükehir Belediyesi ve çeitli kamu kurulularna ait 1 milyar TL tutarndaki kamu yatrmlarnn açln yapt. Törende AK Partili Büyükehir Belediye Bakan Osman Zolan, Erdoana milli mücadelede 15 Mays 1919da Müftü Ahmet Hulusi Efendinin vatandalar milli mücadeleye çarmak için açt sanca hediye etti. 15 Temmuz darbe giriimi gecesi Bakan Osman Zolann Delikliçnar Meydannda toplanan vatandalar için ikinci kez açt sanca Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan 3 kez öpüp alnna koyduktan sonra teslim ald.

NOTLAR

- Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sayg duruu ve stiklal Mar ile Denizli Büyükehir Belediyesi Osman Zolan ve Denizli Valisi Ahmet Altparmakn konumasnn ardndan tören alanndaki yerine geldi.

- Erdoan törende 15 Temmuz darbe giriiminde stanbulda ehit olan Ali Arasn Pamukkale lçesinde oturan 10 yandaki kz Arzu Aras ile yakndan ilgilendi. Arasa oyuncak ve içinde fndk bulunan çerez paketi veren Erdoann cep telefonundaki fotoraflara bakp uzun süre ilgilendi. Erdoan ayrca törene annesiyle gelen 7 yandaki Ümmügülsüm Kzlhan da korumalara söyleyip yanna çard. Erdoan küçük kza oyuncak hediye etti.

- Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan törende ilk kez ihracatçlara yeil pasaportlarn da verdi. Erdoan en fazla ihracat yapan 7 iadamna yeil pasaportlarn verdikten sonra ihracat rakamlarn iki katna çkarmalarn istedi. Erdoandan ilk yeil pasaportu Akça Holding Yönetim Kurulu Bakan Rza Akça ald.

- Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Denizli Büyükehir Belediyesi ziyaretinin ardndan 15 Temmuz ehitler Antnn açln yapt. Antn yannda bulunan alana çnar aac dikerek can suyunu veren Erdoan daha sonra kendisini bekleyen vatandalarn yanna gidip özçekim yapt. Üzerinde evet yazl çerez paketlerinden datan Cumhurbakan Erdoan, daha sonra Valilie geçti.

Havann scak olmas nedeniyle etkilenen 4 kadna salk ekipleri müdahale etti. Meydana geliinde bir engelli vatanda, Cumhurbakan Erdoana tablo hediye etti.

Ana Sayfaya Git