Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti, ülkedeki tüm gazetelerin manşetlerinde yer buldu.

Haberler 21.05.2018 - 16:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bosna Hersek gazeteleri bugünkü basklarnda özellikle Cumhurbakan Erdoann Avrupal Türk Demokratlar Birlii (UETD) 6. Olaan Genel Kurulunda Zetra Olimpik Spor Salonunu dolduran Avrupal Türklere yapt konumaya geni yer verdi.

Ülkenin en köklü gazetelerinden Oslobodjenje, Erdoan Türkleri kendisine oy vermeye çard balyla yaymlad haberde, tamamen Türk ve Bosna Hersek bayraklaryla kaplanan spor salonunda 20 bine yakn Avrupal Türk ve ülkenin farkl ehirlerinden Bosnallar olduunu yazd.

Nezavisne Novine de sürmanetten verdii ziyaret haberinde, Cumhurbakan Erdoann AB ülkelerinin engellemesi sonrasnda Bosna Hersekte Türk seçmenle bulutuunu ve Saraybosnada Türklere cokulu mesajlar verdiini ifade etti.

Ülkenin en yüksek tirajl gazetelerinden Dnevni Avaz da Erdoan Avrupay suçlad balyla yaymlad haberinde, Cumhurbakan Erdoann dün UETD Genel Kurulunda kaydettii Demokrasinin beii olduunu iddia eden anl anl Avrupa ülkelerinin snfta kald bir dönemde, Bosna Hersek bizlere burada bir araya gelme imkan salayarak, sözde deil özde demokrat olduunu göstermitir ifadelerine yer verdi.

Vecernji List ise geni yer verdii ziyaret haberinde, Erdoann Türk seçmene çarsn ön plana çkard. Bosna Hersek ve Türk medyasnn yan sra uluslararas medya kurulularnn da yakndan takip ettii ziyaret, dün ayn zamanda Bosna Hersekteki tüm büyük televizyon kanallarnca canl takip edildi, gün boyunca gerçekletirilen canl balantlarla gelimeler anbean izleyiciye aktarld.

Ana Sayfaya Git