Erdoğan’dan ‘140 karakter’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitap fuarının resmi açılışında yaptığı konuşmada sosyal medyada eksik bilgilerle yapılan yanlış yorumlara dikkat çekip özellikle de Twitter’ı kast ederek ‘140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vakıf olunamaz, alim hiç olunamaz’ dedi.

Haberler 25.02.2017 - 23:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CNR EXPO Yeilköyde gerçekleen ve Anadolu Ajansnn global iletiim orta olduu 4. CNR Uluslararas Kitap Fuarnn resmi açlnda Körfez ülkelerini ziyaretinde kadn erkek herkesin Dirili dizisini anlata anlata bitiremediini belirterek, Demek ki yapnca oluyor. Bunun devam gelecek dedik. En tepeden tabana her yerde övgüyle bunu dinledik dedi.

Tüm uralara ramen Türkiyedeki kitap okuma oranlarnn arzu edilen seviyelere çkarlamadn belirten Erdoan, unlar kaydetti:

Günde 3-5 saatini televizyona, çok daha fazlasn internete ayran insanmzn kitap okumaya ayrd sürenin ylda 10 saati bulmamas bize asla yakmayan bir tablodur. 2023 ylnda dünyann ilk 10 ekonomisi arasna girmeyi hedefleyen, bölgesinde ve küresel ölçekte iddialar olan bir ülkenin kitap okuma orannn da buna uygun olmas gerekir. Türkiyenin, ekonomiyle birlikte kültür, sanat, kitap konusunda da dünyada ilk 10a girmesinin art olduuna inanyorum.

nternet ve iletiim teknolojilerinin hayat ve bilgiye ulam daha önce hiç olmad kadar kolaylatrdna deinen Erdoan, konumasna öyle devam etti:

Bugün evinizin veya ofisinizin konforundan dünyann en büyük kütüphanelerine online olarak eriebiliyorsunuz. Akll telefonlarla, tabletlerle on binlerce kitab, dergiyi, ansiklopediyi yanmzda tayabiliyoruz. Her gün bir yenisi gelitirilen interaktif uygulamalar, okuma ve örenme alkanlklarmz deitiriyor. Bu devasa dönüüme kar koymak, teknolojinin getirdii frsatlara srtn dönmek, üphesiz ki yel deirmenleriyle savamak gibidir. Akntya kar kürek çekmenin faydas olmadn biliyoruz. Ancak burada u gerçein giderek yaygnlaan u tehlikenin de farkna varmamz gerekiyor. Arama motorlaryla, internetteki bilgi krntlaryla, 140 karaktere sdrlm aforizmalarla gerçek bilgiye vakf olunamaz, alim hiç olunamaz. Bu ekilde sadece malumatfuru olunabilir, yarm porsiyon aydn olunabilir, baka bir ey olunamaz.

Cumhurbakan Erdoan, bilgi, ilim, hikmet ve idrak için fikir çilesi çekmek gerektiini vurgulayarak, Gün bitmeden deerini yitiren deil, zamana meydan okuyan, asrlar boyu ayakta kalan eserler brakmak için zahmet de emek de arttr. Ecdadmz böyle yapmtr. Bugün dünyada söz sahibi ülkeler, böyle yapmaktadr. Bizim de kitapla, kalemle, kütüphanelerle, kitap fuarlaryla münasebetlerimizi tekrar düzenlememiz, eksiklerimizi tamamlamamz arttr. diye konutu.

Ülkemizi kitap fuarcl alannda da ana merkezlerden biri haline getireceimize inanyorum

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinin bu anlayla ina edildiini, günlük çalmalarn yürütüldüü binalarn yan sra Millet Camisinin ve kongre merkezinin milletin istifadesine sunulduunu hatrlatt.

Yeni bir projenin uygulamasna geçildiini dile getiren Erdoan, öyle devam etti:

Külliye alannn güney tarafnda Cumhurbakanl Kütüphanesi ile çok amaçl sergi salonunun inasna baladk. Matbu ve elektronik yaynlarn bulunaca bu kütüphanede hedefimiz 5 milyon cilt basl kitab, milletimizin hizmetine 24 saat sunmaktr. Burada yazma eserlerden özel kütüphanelere, süreli yaynlardan elektronik kitaplara kadar zengin bir içerik bulunacaktr. 24 saat açk olacak kütüphanemizde genci, yals, örencisi, akademisyenleriyle tüm vatandalarmz kitaplarla har neir olmann, okumann, tefekkür etmenin tadna varacaktr. Dünyann birçok ülkesinde iz brakan, kütüphaneciliin seyrini deitiren, milletlerin hayatna yön veren kütüphaneler vardr. nallah Cumhurbakanl Kütüphanesi de bu noktada ülkemizde bir emsal olacak, çr açacaktr. Yeterli mi? Deil. Bu ilk olacaktr.

Erdoan, 4. CNR Uluslararas Kitap Fuarnn hayrl olmasn dilerken, fuarn düzenlenmesinde emei geçenlere teekkür etti. Erdoan, üphesiz bu tür çalmalarn her geçen gün çtay daha da yükselterek markalamas gerekiyor. nallah el birlii içerisinde mücadele ederek, ülkemizi kitap fuarcl alannda da ana merkezlerden biri haline getireceimize inanyorum. Tüm vatandalarm, özellikle gençlerimizi, çocuklarmz, buradaki hazineyi kefetmeye davet ediyorum. ifadelerini kulland.

DRL ANLATA ANLATA BTREMEDLER

Erdoan, konumas srasnda Körfez ülkelerini ziyaretinde kadn erkek herkesin Dirili dizisini anlata anlata bitiremediini ifade ederek, Demek ki yapnca oluyor. Bunun devam gelecek dedik. En tepeden tabana her yerde övgüyle bunu dinledik dedi. Erdoana salonda bulunan kalabalk, 16 Nisanda dirili var sloganyla karlk verdi. Erdoan bunun üzerine, nallah. Eyvallah size güveniyorum gençler. 16 Nisan birinci derecede sizin dedi.

Konumalarn ardndan Türkiye Basn Yayn Birlii Yönetim Kurulu Bakan Münir Üstün, Erdoana Necip Fazl Ksakürekin eserlerini hediye etti. Erdoan da fuarn onur konuu Hasan Aycna bir plaket sundu. 4. CNR Uluslararas Kitap Fuarnn resmi açl kurdela kesimiyle yapld. Açl törende Erdoan Kültür ve Turizm Bakan Prof. Dr. Nabi Avc, milletvekili Yalçn Akdoan ve CNR Holding Yönetim Kurulu Bakan Ceyda Erem de elik etti. Erdoan, Yalçn Akdoann yeni kitab Lider, Siyasi Liderlik ve Erdoan kitabn da imzalad.

Ana Sayfaya Git