Erdoğan'dan camiye saldırıya tepki: Terbiyesiz, ahlaksız, adi, alçak sen kolayı seçtin

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısına sert tepki gösterdi. İsrail'e de Filistin üzerinden tepki gösteren Erdoğan, Yeni Zelanda'daki saldırganın yayınladığı bildiride Türkiye ve şahsını hedef alan bölüme değinerek, "Bu ifadeler kafalarda ve kalplerde yaşatılan heveslerin ifadesidir.

Haberler 16.03.2019 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Yeni Zelandada cuma namaz srasnda iki camiye düzenlenen terör saldrsna sert tepki gösterdi. sraile de Filistin üzerinden tepki gösteren Erdoan, Yeni Zelandadaki saldrgann yaynlad bildiride Türkiye ve ahsn hedef alan bölüme deinerek, Bu ifadeler kafalarda ve kalplerde yaatlan heveslerin ifadesidir. Senin her yerin bomba olsa ne yazar? Terbiyesiz, ahlaksz, adi, alçak sen kolay seçtin. stanbula da ne diyor bu ahlaks Konstantinopol. Bu millet var ya, bu can bu tende oldukça, böyle bir eye asla müsaade etmez, etmeyeceiz. Müslümanlar olarak asla ba emeyeceiz ama asla bu alçaklarn seviyesine de dümeyeceiz. Kökeni, inanc, merebi ne olursa olsun, günahsz her masum insann ölümüne kar ayn ilkeli duruu sergileyeceiz dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisince 31 Mart yerel seçimleri için düzenlenen mitinge katlmak üzere öle saatlerinde Gaziantepe gitti. Havalimannda Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan, Vali Davut Gül, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Erkan Kandemir, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafndan karlanan Cumhurbakan Erdoan, otobüsle 15 Temmuz Demokrasi Meydanna geçti. Yol boyunca sevgi gösterileriyle karlaan Cumhurbakan Erdoan, ara ara otobüsü durdurup kent sakinleriyle sohbet edip, çocuklara hediyeler verdi.

Miting alanndaki platforma boynunda üzerinde ay- yldz ve Gaziantep yazl atkyla çkan Cumhurbakan Erdoan, Antep Müdafaa Türküsünün sözlerini okudu. Kentin düman igalinden kurtarlnda önemli rol oynayan ahin Bey, ehit Kamil ve Karaylan ile birlikte 6 bin 317 ehidi rahmetle anan Erdoan, Gaziantepten övgüyle bahsetti.

VER YYELM ÖP YATAYIM, DEMEDK

stihdam rakamlar üzerinden CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Erdoan, Gaziantepli yatrmclarmz 24 katrilyon liralk yatrm tevikiyle destekleyerek 69 bin kiilik ilave istihdam oluturduk. ehrimizdeki 87 bin i yerimize toplam 2 katrilyon liralk Sosyal Güvenlik Kurumu teviki verdik. Bugün gazetelerde okudum, Bay Kemal diyor ki stihdam için üretim gerekli üretim. Üretimden önce yatrm gerekli yatrm. Yahu yatrm olmaynca üretim olur mu? Adamn haberi yok. Önce yatrm, ha yatrmdan sonra da üretim. Garip, anlamaz, bir koyun ver kaybeder gelir. SSKy böyle batrd. Gaziantepte 49 tarihi eserimizin restorasyonunu yaptk. Gaziantepte stinaf Mahkemesini faaliyete geçirdik. Adalet Bakan buradan ya. Gördüünüz gibi biz, CHP gibi, dierleri gibi Ver yiyelim, öp yataym demedik. Gece gündüz çaltk. ehrimizi eserlerle, hizmetlerle donattk. nallah önümüzdeki dönemde hep birlikte çok daha büyük yatrmlara imza atacaz dedi.

CHPNN LSTESNDE HDP, FETÖ ADAYLARI CRT ATIYOR

Erdoan, Millet ttifakn da eletirerek, CHPnin listesinde HDPli belediye meclis adaylar ve FETÖnün belediye bakan adaylarnn cirit attn kaydetti. Milletin neyin ne olduunu iyi görebildiini anlatan Erdoan, unlar söyledi:

Seçimlerde bir Cumhur ttifak var, bir de CHPnn etrafnda kurulan, görünüte, yannda ad iyi kendi bir hayli kark olan bir partiyle, isminden baka geçmiiyle balants kalmayan Saadetin olduu bir ittifak var. Ama ittifakn asl ortan gizlemeye çaltlar. çünkü parti sabkal. Bu partinin ipi terör örgütünün elinde. Bu partiyi Ankaradaki genel merkezi deil, Kandil yönetiyor. Gaziantepte iler daha da kark, srtn Kandile dayayan ve oradan gücünü alan. CHP aslnda bunu destekliyor. Ama gerçekte bir baka adayn yannda gibi gözüküyor. Sizlerin Et diye kaptm, balcan börkü çkt böyle güzel bir sözünüz var sizin. u partinin aday diyorsunuz, sonra bakyorsunuz aslnda baka partinin aday. u parti, unu destekliyor diyorsunuz, sonra bakyorsunuz kimin kimin destekledii belli bile deil. Türk siyasetinin bu duruma düürmeye kimsenin hakk yok. çkp delikanlca kim kiminle ittifak halinde, kim kimin belediye bakan adayn destekliyor, kim kimin belediye meclis üyelerini kendi listesinden gösteriyor, söyleyin. CHPnin listesinde HDP belediye meclis adaylar, FETÖnün belediye bakan adaylar cirit atyor. Ötekilere bakyorsunuz hakeza ayn ekilde. Neyse ki herkes rolünü iyi oynayamyor. Kurulan tezgah ele veriyor da milletimiz neyin ne olduunu daha iyi görebiliyor.

EZAN OKUNURKEN DÜDÜK ÖTTÜRMEYE MECBUR MUSUNUZ?

Cumhurbakan Erdoan, HDPlilerin açklamalar ile Klçdarolunun Mays 2011de Hakkarideki mitingini ve Gezi olaylar srasnda çekilen görüntüleri de alandakilere dev ekrandan izletti. Erdoan, eletirilerini öyle sürdürdü:

Görüyor musunuz? te bunlar yönetiyor CHPyi. Ankarada, stanbulda bombalar patlatanlar bunlar deil miydi? Gaziantepte Karyaka Polis Merkezinin önünde bombal araç saldrsnda 12 vatandamz ehit edenler bunlar deil miydi? YPG ile PKKnn fark var m? Tabii Amerikallar ilerine geldii için srarla bunlar ayrtrmaya çalyor, Klçdaroluna ne oluyor, ayn teraneleri tekrarlyor. Hadi onlar çkarlar olduu için bunu yapyor, Klçdarolu niçin YPGnin avukatlna soyunuyor? te bu zihniyet. Biz diyoruz ki 31 Mart beka seçimidir ve ona gereken dersi sandkta bir Osmanl tokadyla verelim. çünkü ülkemiz bu kafann eline düürse var ya vay halimize. Terör örgütleri bamza çkar. Sadece ülkemizdeki deil, tüm dünyadaki teröristlere de güçlü bir mesaj iletmemiz gerekiyor.

ARTIK GZLEYECEKLER HçBR YERLER KALMADI

CHPnin Ankara Büyükehir Belediye Bakan aday Mansur Yava hakkndaki sahte senetle icra takibi iddialaryla ilgili ise Cumhurbakan Erdoan, öyle dedi:

te bakn Ankarada belediye bakan aday. Düünün ya 600 bin dolar, bir müvekkilini güya dolandryor. Ve adam dava açyor. Sahte senet düzenlenmi. Yargda kazanyor. imdi bunu Ankaradaki adaylar inkar ediyor. u anda bütün belgeler ortaya döküldü. Artk gizleyecekleri hiçbir yerleri kalmad. çünkü CHP demek çöp, çukur, çamur demek. CHP demek ayn zamanda yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar demek. te kardelerim bunlar ayaklarmzn altna almak için 31 Mart bizim için en büyük frsattr.

TERBYESZ, AHLAKSIZ, AD, ALçAK SEN KOLAYI SEçTN

Cumhurbakan Erdoan, Yeni Zelandada cuma namaz srasnda iki camiye düzenlenen terör saldrsna sert dille tepki gösterdi. Saldrlarda yaralanan 3 Türk vatandandan biri ve Yeni Zelanda Babakan Jacinda Ardern ile telefonda görütüünü anlatan Erdoan, sraile de tepki göstererek, unlar kaydetti:

slam düman katiller ellerine silahlarn alp, cuma namaz için toplanan Müslüman kardelerimize saldryorlar. Saldrnn görüntüleri de canl olarak yaynland. 49 kardeimiz orada ehit oldu. Bunlarn dnda 3 de Türk var. Onlar da yaral. Ben birine ulatm, kendisiyle görütüm. Babakanla da görütüm. Bir de o alçak, bu katil bildiri yaynlam. Bu bildiride tüm Müslümanlarla birlikte ülkemizi, milletimizi ve ahsm da hedef alyor. Neymi Boazn batsna geçmeyecekmiiz, yani Avrupa yakasna. Yoksa ne olurmu stanbula gelip, hepimizi öldürür, bizleri topraklarmzdan sürermi. Bu ifadeler kafalarda ve kalplerde yaatlan heveslerin ifadesidir. Biz ite bunun için ehadetleri dinin temeli olan ezanlarmza, onlarn okunduu camilerimize, minarelerimize, istiklalimizin sembolü olan bayramza böyle sk sk sarlyoruz. Be hey gafil önce unu bil; Ben niye içeri girdim biliyorsunuz deil mi? Ziya Gökalpin mehur iiri var, kitaplara girmiti. Sen hangi milletle konuuyorsun ya, neyi konuuyorsun? Senin her yerin bomba olsa ne yazar? Sen orada ibadette olan o masum Müslümanlar buldun, elinde silahlarla gittin onlar taradn. Terbiyesiz, ahlaksz, adi, alçak sen kolay seçtin. Birileri de hl bizim ezan ve bayrak hassasiyetimizi kendince küçümsemeye veya çarptmaya çalyor. te ben bu okuduklarmdan dolay hapse girdim. Nerede? Türkiyede. Ama siz ne yaptnz? Muhtar bile olamaz dediklerinde aldnz bu evladnz hem Babakan yaptnz, hem de Cumhurbakan yaptnz. imdi stanbula da ne diyor bu ahlaks Konstantinopol. Bu millet var ya, bu can bu tende oldukça, böyle bir eye asla müsaade etmez, etmeyeceiz. Evelallah çkm, srailin banda bir tane u anda soyguncu var ya, yarglanan var ya, her türlü yolsuzluktan yarglanan bir babakanlar var ya, onun olu da tweet atyor. Bu tweette ne diyor; stanbul, Bizansn bakenti bir Hristiyan ehridir. Türk igaliyle kar karyadr. Be ahlaksz siz Filistinin tamamn igal ettiniz. Netanyahu zalimdir. Eer dünyada zulmeden bir ülke aranyorsa o da sraildir. Bir terör devleti aranyorsa o da sraildir. Bunlar söylüyoruz diye rahatsz olanlar varsa kusura bakmasnlar, onlar varsn rahatsz olsunlar. Biz gerçekleri söylüyoruz, söyleyeceiz. Burada Yeni Zelandada ehit edilen tüm kardelerimize Allahtan rahmet diliyorum, Müslümanlara basal diliyorum. Müslümanlar olarak asla ba emeyeceiz ama asla bu alçaklarn seviyesine de dümeyeceiz. Kökeni, inanc, merebi ne olursa olsun, günahsz her masum insann ölümüne kar ayn ilkeli duruu sergileyeceiz.

25 ARALIK PANORAMA MÜZESN GEZD

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan alandakilere kenevir torbasnda çay ikram edip, alana yakn mesafede bulunan 25 Aralk Panorama Müzesini gezdi. Büyükehir Belediyesi tarafndan Tarihi Antep Kalesi yaknlarnda ina edilen ve içerisinde Antep Savunmasna katlan kahramanlara ait eserler ile kentin düman igalinden kurtarlnn yal boya çalmasyla anlatld müzeyi gezen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahinden bilgi ald.

Ana Sayfaya Git