Erdoğan: Rabia'yı Kılıçdaroğlu ve Kandil'in atıkları bilmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde halka hitap etti. 80 milyonu sevdiklerini ve vatanı böldürmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesini 'Rabia' olarak tanımladıklarını belirterek, "Ama Rabia'yı birileri, Kılıçdaroğlu gibiler bilmiyor. Anlamaz o. Kandil'in atıkları var ya onlar da bilmez. Ama biz biliriz" dedi.

Haberler 24.06.2017 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, iftar programna katlmak üzere anlurfaya geldi. Daha önce referandumda Türkiyede en yüksek oyu veren ilçe olan Harran ziyaret edecei duyurulan Erdoan, programnda deiiklik yaparak kente geldikten sonra helikopterle ilk olarak Suriyenin terör örgütü PYD denetimindeki Rasulayn kenti ile komu olan Ceylanpnar lçesine geldi. Bahçelievler Mahallesinde bulunan alanda toplanan kalabala otobüs üzerinden hitap eden Cumhurbakan Erdoan, kendisine yönelik sevgi gösterisine teekkür etti.

Cumhurbakan Erdoan, Ceylanpnar ilçe merkezinde vatandalara hitap etti. Vatandalarn Dik dur eilme, Ceylanpnar seninle sloganlaryla karlanan Erdoan, Sa olun, var olun, bizler de sizlerle beraberiz. nallah önümüzde çok daha güzel günler olacak. karln verdi.

Belediye Bakan Menderes Atilla ile Ceylanpnarda yeni dönemin baladn dile getiren Erdoan, artk altyapsyla üstyapsyla Ceylanpnarn daha güzel olacan, eitim, salk, adalet, emniyet, ulam, gda ve tarmda bugüne kadar görmediklerini göreceini belirtti.

Ceylanpnara gelirken asfaltlanan yollar gördüünü, geçmite bu yollarn olmadn belirten Erdoan, öyle devam etti:

Peki benim Ceylanpnarda yaayan kardeim toza, topraa, çamura, hendee, çukura, bunlara m mahkumdu? Ama geçmiteki zihniyet her yerde olduu gibi benim vatandalarm hendeklere, çukurlara mahkum etti. çamura, toza, topraa mahkum etti çünkü insan muamelesi yapmadlar. imdi ise devran deiti. Elhamdülillah her geçen gün daha güzel olacak. Ara sokaklarna, imar planlarna varncaya her yer Ceylanpnarda daha güzel olacak. unu iyi bilin, biz her zaman yannzdayz, yannzda olmaya devam edeceiz.

- ki önemli seçim var, buna imdiden hazrlanacaz

anlurfaya son 15 ylda yaklak 35 milyar lira yatrm yapldna dikkati çeken Erdoan, unlar söyledi:

Öncekiler neredeydi? Hiç. Onlar aldklar paray daa gönderdiler. Onlar aldklar paray bu ülkenin evlatlarna kurun olarak kullandlar fakat biz bu millete sevdalyz, Arapna, Kürtüne, Türküne sevdalyz. 80 milyonuna sevdalyz. Böyle olmaya da devam edeceiz çünkü biz yaratlan Yaradandan ötürü sevdik. Öyle sevmeye de devam edeceiz ama benim sizden bir ricam var, önce hanm kardelerime sesleniyorum, hanmlar kap kap dolaarak gönülleri kazanacaksnz. Bunda var myz? Durmak yok. Gençler, sizler de kap kap dolaacak, genç gönülleri bu çatnn altna davet edeceksiniz. Durmak yok.

imdi de ana kademeye sesleniyorum, durmayacaz, çok çalacaz zira Rabbim çalana veriyor, yan gelip yatana deil. Yeni anayasa oyland, Ceylanpnar yüzde 50nin üzerinde evet dedi. Tabii yeterli deil, biz Ceylanpnardan daha çok bekliyoruz ama bunun düzeleceine inanyorum. Sizin gözlerinizde bunu okuyorum ve Ceylanpnar bu karar verirse daha fazlas da olur. imdi hedef Mart 2019, hedef Kasm 2019. ki önemli seçim var. Buna imdiden hazrlanacaz.

anlurfaya teekkür borcu olduunu ifade eden Erdoan, öyle konutu:

Siz, Suriyeden gelen kardelerinize ensar oldunuz. Oralardan kovulanlara, tehditle topraklarn terk edenlere siz Mekke, Medine arasndaki Ensar gibi ensar oldunuz. Onlara gönlünüzü açtnz. Birileri gibi kovmadnz. Kardelerim sizler, inallah inanyorum bundan sonra da bu ensar olma görevini, biz Müslümanlara yakt ekliyle yaparsnz ve yapacaksnz.

- Bunu Klçdarolu gibiler bilmiyor, anlamaz

Bugüne kadar kimsenin huzurunda eilmediklerine iaret eden Erdoan, Biz sadece Allahn huzurunda rükuda eiliriz, baka hiçbir yerde deil. Yolumuza bugüne kadar böyle devam ettik. dedi.

Rabia iaretini hatrlatan Erdoan, unlar kaydetti:

Bunu birileri bilmiyor. Bunu Klçdarolu gibiler bilmiyor, anlamaz. O dierleri, Kandilin atklar var ya, onlar da bilmez ama biz biliriz. Birincisi tek millet, biz tek milletiz. 80 milyon tek milletiz. ki, tek bayrak. Bayramzn rengi ehidimizin kannn rengidir. Hilal, bamszlmzn ifadesidir. Her yldz, ehidimizin ta kendisidir. Bunun dnda bayrak tanmayz. Üç, Bayraklar bayrak yapan üstündeki kandr, toprak eer urunda olan varsa vatandr. 780 bin kilometrekareyle bu topraklar bizim vatanmzdr. Buray, kimseye böldürtmedik, böldürtmeyeceiz. Gabarsa Gabar, Cudiyse Cudi, Tendürekse Tendürek, Bestler Deresiyse Bestler Deresi, her yerde varz ve olacaz çünkü bu milletin huzuruna kimse el atamayacak. Dört tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devletinden baka devlet tanmyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin garantisi altnda bu hizmetleri sürdüreceiz.

Bayramn birlik ve beraberlik olduuna dikkati çeken Erdoan, Onun için bir, iri, diri, karde olacaz. Hep beraber Türkiye olacaz. diye konutu. Cumhurbakan Erdoan vatandalarn Ramazan Bayramn kutlayarak Allah birliimizi, beraberliimizi daim etsin. Sizleri bu dua ve temenniyle Allaha emanet ediyorum. ifadelerini kulland.

- Alandan notlar

Babakan Yardmcs Veysi Kaynak ile Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik de selamlama konumas yapt.

lçede 40 dereceyi bulan scaa ramen, aralarnda Türk, Arap, ve Kürt kökenli vatandalarn yan sra Afganistandan 32 yl önce ilçeye yerletirilen bir grup Özbek Türkü de Cumhurbakan Erdoan görebilmek için alana geldi.

Mazlumlarn umudu ensar kentine ho geldiniz pankartnn açld görüldü.

Ceylanpnar Belediye Bakan Menderes Atilla, ziyaretin ansna Cumhurbakan Erdoana bir çift ceylan hediye etti.

Ana Sayfaya Git