Ergani'de miting yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki açılış töreninden sonra Ergani ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katıldı. Otobüs üzerinden saat kulesinin bulunduğu meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Bakan Soylu, partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi.

Haberler 02.03.2019 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin skntl günlerden geçtiini anlatan Bakan Soylu, öyle dedi:

Hep birlikte çok zor, çok skntl gönlerden geçtik. Üzerimize her yerden geldiler. Bu ülkeyi yarna güçlü götürmemek için üzerimize her yerden saldrdlar. Darbeler yaptlar, bakanlar astlar, babakanlar astlar. Bu ülkede ekonomik saldrlar yaptlar. Bizi, birbirimizden ayrmaya çaltlar. Kürt- Türk, Alevi- Sünni, ba açk- ba örtülü, laik- dindar dediler. Kardeliimize, birliimize, beraberliimize, bu ülkenin büyümesine, zenginlemesine, özgürlemesine ve milletimizin dünyaya sözünün hüküm olarak geçmesine engel olmaya çaltlar. 10 yllardr ayn tezgah, ayn kumpas yapyorlar. stemiyorlar ki rahat edelim, sevincimizi yaayalm, bu ülkeyi yarnlara umutla götürelim. Bir gün anariyle, terör örgütleriyle, IMF ile bu ülkeyi yoksulluklarla imtihan ettiler.

BU CAHLLER NE SÖYLEDKLERN BLMYORLAR

Bakan Soylu, HDP E Genel Bakan Pervin Buldan eletirerek, Diyorlar ki konumalarnda Pervin Buldan, Biz 31 Martta sanda 40 yllk tarihimizin mücadelesini taçlandrmak için gideceiz. Bizim tarihimiz, Diyarbakrn tarihi, Erganinin tarihi, Eilin tarihi, Surun tarihi, rnakn tarihi, Mardinin tarihi 40 yl önce mi balad? 639dan itibaren buras slamla müerref olmu bir belde, ehirdir. Diyarbakr, yalnzlarn ehri deildir. Diyarbakr, Orta Dounun, Balkanlarn, Orta Asyann, Kafkaslarn en önemli cazibe merkezlerinden bir tanesidir. Bu cahiller ne söylediklerini bilmiyorlar diye konutu.

Soylu, terör örgütü PKKnn ipinin Amerikann ve Avrupann elinde olduunu yineleyerek, mitinge katlanlara Bizim ipimiz, milletin elinde milletin. Bizim ipimiz sizin elinizde dedi.

Ana Sayfaya Git