Eronat'ın koruması PKK'dan gözaltında

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın yakın koruma polisi, 15 askerin şehit edildiği Kayseri'deki bombalı saldırı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Haberler 05.11.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseri Cumhuriyet Basavclnca terör örgütü PKK tarafndan 17 Aralk 2016 tarihinde çar iznine çkan askerleri tayan otobüse düzenlenen ve 15 askerin ehit olduu, 54 askerin yaraland bombal saldryla ilgili ok gelimeler yaanyor.

MT ve Emniyetin ibirliiyle Kuzey Iraktan yakalanp Türkiyeye getirilen ve Kayseri saldrsnn faili olan Ferhat Tekinerin verdii ifadeler dorultusunda üpheli baz kiilere yönelik operasyon balatlrken, gözaltna alnanlarn arasnda uzun dönemdir Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronatn yakn korumas olan polis memurunun da olduu örenildi.

KAYSER SALDIRISINDA OK GELME

17 Aralk 2016 tarihinde çar iznine çkan askerleri tayan otobüse düzenlenen ve 15 askerin ehit olmasna, 54 askerin yaralanmasna neden olan bombal saldrnn soruturmas, yeni bir boyut kazand. Bir süre önce MT ve Emniyetin ibirliiyle Irakn Kuzeyinde gerçekletiren operasyonla terör örgütü PKKya mensup Ferhat Tekiner yakalanarak, Türkiyeye getirildi. Kayseri saldrsnn faili olan Tekinerin verdii ifadeler dorultusunda, saldr olayyla ilgili yeni gözalt operasyonlar gerçekletirildi.

OYA ERONATIN YAKIN KORUMASI

Tekinerle balantlar olan ve onun yurt dna kaçn saladklarna dair elde edilen bilgiler dorultusunda, kimlikleri belirlenen üç kiinin yakalanmas için Polis, dümeye basld. Diyarbakrda olduklar belirlenen üphelilerin adreslerine 30 Ekimde e zamanl operasyon düzenlendi. Yakalanan üpheliler sorgulanmak üzere Kayseriye götürüldü.

KAYSERDEK SORGULAMA TAMAMLANDI

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan üç isimden birinin AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronatn uzun süredir yakn korumaln yapan polis, olduu ortaya çkt. Teröristlere sahte kimlik düzenleme iddiasyla Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Koruma ubede gözaltna alnan polis memurunun sorgulamas tamamland. Koruma polisinin isminin, Türkiyeye getirilen Kayseri saldrsnn faili PKKl terörist Ferhat Tekinerin ifadesinde de kapsaml ekilde geçtii ileri sürüldü.

GÖZALTINA ALINANLAR TUTUKLANDI

Frat/Botan kod isimli Tekiner ile onun emniyetteki ifadeleri dorultusunda Diyarbakrda gözaltna alnan ve polis memurunun da aralarnda bulunduu 4 üphelinin Kayseri Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesindeki ilemleri dün akam saatlerinde tamamland.

Kayseri Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen zanllar, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutukland. Zanllarn yakalanmasna yönelik operasyonlarda örgütsel doküman, dijital materyal ve silah ele geçirildii belirtildi.

ERONAT BLAHARE AçIKLAMA YAPACAIM

Birer dönem arayla iki dönemdir AK Partiden Diyarbakr Milletvekili seçilen Oya Eronat, konuya ilikin basna verdii bilgide Soruturmada gizlilik var. Devletin birimleri hukukun gereini yapacaktr. Bunun ardndan konuyla bir basn açklamas yapacaz dedi.

ERONAT TERÖR SALDIRISINDA OLUNU KAYBETT

Oya Eronat PKKnn Diyarbakrda 3 Ocak 2008de düzenledii terör eyleminde olu Ereni kaybetmiti. Eren Eronat PKKnn bir dershane önünde askeri servis aracnn geçii srasnda gerçekletirdii terör saldrsnda hayatn yitirdiinde 17 yandayd. Saldrda 6s örenci 7 kii hayatn kaybetmi, 73 kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git